Film

Skribent

MovieZine

9 februari 2022 | 12:20

”Mission: Impossible 7” blev betydligt dyrare än väntat

Nya actionrullen med Tom Cruise gick på 290 miljoner dollar, enligt rapporter.
Den sjunde ”Mission: Impossible” blev betydligt dyrare att producera än väntat. Variety avslöjar att filmens budget sköt iväg till 290 miljoner dollar. Det är 100 miljoner mer än vad ”Mission: Impossible - Fallout” (2018) kostade att spela in.

Den största boven blev såklart pandemin som slog till i början av inspelningen. Bland annat planerade man att spela in en stor och påkostad actionscen i Venedig, samma dag som landet stängdes ned på grund av covid-19.

Cruise är inte den som bangar inför ett omöjligt uppdrag och pushade, tillsammans med regissören Christopher McQuarrie, för att fortsätta den ambitiösa inspelningen även om det innebär att den fick pausas gång på gång. Man behövde alltså navigera restriktioner och försöka skapa en trygg inspelningsmiljö i ett flertal länder som Italien, Norge, Polen, Förenade Arabemiraten och Storbritannien.

Vid sidan av oförutsedda utgifter är nya ”Mission: Impossible” i vanlig ordning packad med storslagna stunts, bland annat ett motorcykelhopp från ett berg - något Cruise kallar för ”det absolut farligaste jag någonsin gjort”.

Med en budget på 290 mille ansluter sig filmen till de fem dyraste som någonsin producerats.

”Mission: Impossible 7” får biopremiär sommaren 2023. Den följs av ”Mission: Impossible 8” år 2024, som blir ett avslut för historien om superspionen Ethan Hunt. Tom Cruise har spelat rollen sedan 1996.
| 9 februari 2022 12:20 |