Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 augusti 2013 | 00:15

"Mission: Impossible 5" har fått sin regissör

Christopher McQuarrie har officiellt tackat ja till att regissera "Mission: Impossible 5".

"Jack Reacher"-regissörens samarbete med Tom Cruise fortsätter. Efter att ha varit favorittippad som regissör till dem femte "Mission: Impossible"-filmen accepterar nu Christopher McQuarrie uppdraget. Det bekräftas nu av både honom och Tom Cruise på Twitter:

- Mission: Accepted! Det är officiellt, Christopher McQuarrie regisserar "Mission: Impossible 5"!, skriver Cruise.

Förutom "Jack Reacher" har McQuarrie bara en film på CV:t, kriminaldramat "The Way of the Gun" från år 2000. Han har varit en desto flitigare manusförfattare, och varit med och skrivit flera Cruise-filmer som "Valkyria" och kommande "Edge of Tomorrow". Det är mycket troligt att han även kommer vara delaktig i att skissa fram Ethan Hunts nya uppdrag innan de börjar filma. 

När vi träffade honom i vintras berättade McQuarrie om varför han trivs så bra ihop med Cruise:

- Han är inte bara en skådespelare som får filmer gjorda, han är en skådespelare som förstår sig på action. Han är en begåvad filmmakare och en historieberättare. Han kan titta på en actionscen som jag har skrivit och säga att vi kan göra det här större och få ut mer av den här actionscenen. Men tack vara att han är producent förstår han att man måste hålla sig inom budgetramarna.

Tom Cruise har hittills spelat agent Hunt i fyra filmer sedan 2006. De har regisserats av Brian de Palma, John Woo, J.J. Abrams och senast Brad Bird.

| 6 augusti 2013 00:15 |