Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 september 2019 | 08:00

Missa inte: De 13 mest efterlängtade tv-premiärerna under oktober

"Watchmen", "Solsidan" och "The Walking Dead" är bara några ur den fantastiska tv-månadens utbud. Vilka serier har du sett fram emot mest?
Med höstmörkret och kylan drar några av årets mest efterlängtade tv-serier igång, så de hinner visa färdigt alla avsnitt innan jul. Japp, nedräkningen mot julen har nu inofficiellt påbörjats - men tack och lov med en riktigt grym tv-månad som start.
 
Här nedan har jag sammanställt de 13 premiärerna som jag själv ser mest fram emot under oktober. Vilka tv-serier har du längtat efter mest?
 

"Big Mouth" - 4 oktober (Netflix)

 
 
Puberteten var kanske inte den roligaste perioden i livet att ta sig igenom, men efter att "Big Mouth" tågade in i Netflix utbud så har den plötsligt blivit oerhört mycket mer underhållande.
 

"Raising Dion" - 4 oktober (Netflix)

 
 
En lite annorlunda berättelse om människor med superkrafter. Pojken Dion visar sig en dag vara särskilt speciell, vilket gör att hans mamma får kämpa på en helt ny nivå med sin uppfostran.
 

"Solsidan" - 6 oktober (C More)

 
 
Det har snart gått tio år sedan den första säsongen av hyllade "Solsidan" hade premiär, sedan dess har vi även fått en lyckad långfilm och nu är vi alltså tillbaka med ännu en säsong.
 

"The Walking Dead" - 7 oktober (AMC/Dplay)

 
 
Den tionde säsongen av originalserien i AMC:s zombieuniversum släpps natten till den sjunde oktober i USA. Här i Sverige släpps premiären på Kanal 9 och Dplay kl. 22.05 under kvällen den sjunde.
 

"Mr. Robot" - 7 oktober (USA Network)

 
 
Tv-skaparen Sam Esmail låter oss äntligen ta del av den sista säsongen om hackern Elliot Alderson. Esmail kommer härnäst att göra en reboot av "Battlestar Galactica".
 

"Älska mig" - 11 oktober (Viaplay)

 
 
Josephine Bornebusch levererar Sveriges första riktiga dramedy-serie á la "Fleabag", "Atlanta" och "Master of None". En slags serie som ofta är ett nattsvart drama, men med förlösande komiska situationer längs med vägen.
 

"Innan vi dör" - 13 oktober (SVT)

 
 
Den andra säsongen av SVT:s hyllade thriller-serie om Christian, polis-sonen som visar sig vara särskilt duktig på att nästla sig in "undercover" i kriminella gäng. Den nya säsongen tar vid några månader efter den första och fortsätter på samma spännande historia. 
 

"Living with Yourself" - 18 oktober (Netflix)

 
 
Kan man någonsin få för mycket av Paul Rudd? I "Living with Yourself" får vi spendera en säsong av Rudd i dubbla roller, när hans karaktär plötsligt finner sig själv tävlandes mot en perfekt version av sig själv om sitt eget liv.
 

"Modern Love" - 18 oktober (Amazon Prime)

 
 
En antologiserie i dess sanna bemärkelse, där varje avsnitt är helt fristående från varandra. Varje 30 minuters-avsnitt berättar en historia som på något sätt väver in någon form av kärlek, där exempelvis den Oscarsvinnande skådespelerskan Anne Hathaway bjuder på en lysande skådespelarprestation i ett av dem.
 

"Watchmen" - 21 oktober (HBO Nordic)

 
 
Damon Lindelof, skaparen bakom "Lost" och "The Leftovers", har fått förtoendet att skapa en helt ny serie som utspelar sig i samma värld som det hyllade seriealbumet med samma namn. Kan det här ens bli något annat än fantastiskt?
 

"Daybreak" - 24 oktober (Netflix)

 
 
Vad får man om man korsar "Mad Max", "The Walking Dead" och ungarna i "Deadly Class"? Troligtvis något i stil med den kommande Netflix-serien "Daybreak", som baserat på trailern kan bli något riktigt underhållande.
 

"Silicon Valley" - 28 oktober (HBO Nordic)

 
 
Den sista säsongen av "Silicon Valley" fortsätter att följa våra tekniknördars resa mot både framgång och avgrundsdjupa misstag.
 

"Vår tid är nu" - 28 oktober (SVT)

 
 
Den tredje säsongen av "Vår tid är nu" är den officiellt sista delen av SVT:s hyllade serie om familjen Löwanders intressanta liv. Men lyckligtvis kommer vi faktiskt få en till (kortare) säsong, som kommer utspela sig mellan den första och andra säsongen redan nästa år.
 
Vilka tv-serier med premiär i oktober har du längtat efter mest? Kommentera gärna nedan!
| 22 september 2019 08:00 |