BIOTOPPEN

Skribent

MovieZine

4 juli 2022 | 12:10

Minioner och Elvis tar över på biotoppen

Under öppningshelgen var det 83 116 personer som valde att se "Minioner: Berättelsen om Gru" i Sverige på totalt 184 biografer.
Helgens biopublik firade Tom Cruises 60-årsdag ordentligt, då "Top Gun: Maverick" fortfarande är en av de mest sedda filmerna i Sverige.
 
Men förstaplatsen tillhör nu DreamWorks och den animerade uppföljaren "Minioner: Berättelsen om Gru". Filmen har redan spelat in över 200 miljoner världen över och ser ut att kunna bli lika framgångsrik som resten av "Dumma mej"-franchisen. Tråkiga nyheter dock för Pixar vars animerade film "Lightyear" fortsätter att halka ned på topplistan.
 
Baz Luhrmanns rockiga adrenalinkick till biopic om Elvis Presley går också starkt, och placerar sig på tredjeplatsen på den svenska biotoppen. Vi hittar också det kritikerrosade indiska dramat "Filmtjuven" på plats 15.
 
På onsdag kommer nästa stora sommarfilm när Marvel Studios släpper lös "Thor: Love and Thunder". Lyckas den populära superhjälten utmana de gulliga minionerna om förstaplatsen.
 

Biotoppen vecka 27

 
1. Minioner: Berättelsen om Gru
2. Top Gun: Maverick
3. Elvis
4. Jurassic World: Dominion
5. The Black Phone
| 4 juli 2022 12:10 |