Spel

Skribent

Anders Eklöf

19 maj 2020 | 09:00

"Minecraft" har sålt i över 200 miljoner exemplar

Det oerhört populära svenska spelet "Minecraft" har nått en milstolpe, elva år efter att det släpptes för första gången.
"Minecraft" verkar minst sagt fortsätta vara oerhört populärt, då Microsoft gått ut med att spelet sålt i haktappande 200 miljoner exemplar sedan det släpptes för första gången för elva år sedan. 
 
De passar även på att meddela att 126 miljoner människor spelar spelet i månaden. Den senaste månaden ökade antalet nya spelare med 25 procent, vilket kan bero på den pågående pandemin.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
För sex år sedan köpte Microsoft utvecklarstudion Mojang för 2,5 miljarder dollar av den svenska skaparen Markus "Notch" Persson, som listades som en av världens 100 mest inflytelserika personer av Time Magazine för några år sedan. 
 
I samband med de senaste siffrorna avslöjade även Mojang att de byter namn till Mojang Studios
 
 
Förutom det galet populära flaggskeppet "Minecraft" är en långfilm på gång, som är tänkt att gå upp på biograferna den 4 mars 2022.
 
Den 26 maj kommer även spelet "Minecraft Dungeons", som är ett actionäventyr för flera spelare. 
 
Jag kan inte säga att jag är någon expert på "Minecraft", men jag har ändå väldigt starka minnen från den fyrkantiga sandlådan där nästan allt är möjligt. För några somrar sedan spelade jag och en kompis ofta till småtimmarna utan något större mål än att utöka vår bas, samtidigt som vi pratade om allt mellan himmel och jord. 
 
Vilket är ditt bästa minne från Minecraft"? 
| 19 maj 2020 09:00 |