Nyhet

Skribent

Jerry Fogselius

16 april 2019 | 22:00

"Minecraft"-filmen har fått premiärdatum

Ett av spelvärldens största fenomen når vita duken om tre år, om det inte blir regissörstrul igen förstås...
Ända sedan 2014 har det varit snack om "Minecraft"-filmen, vilket hittills minst sagt har varit ett struligt projekt. Såhär fem år senare har produktionen haft två avhoppande regissörer och en Steve Carell som vid ett tillfälle var aktuell att skådespela, men som sedan dess har hoppat av. Vilka som kommer att medverka i filmen är ännu oklart.
 
I januari kom dock nyheten att "Nick & Norah's Infinite Playlist"-regissören Peter Sollett är det senaste valet att faktiskt ro hem detta projekt (eller "bygga upp" kanske är en mer passande beskrivning). Och idag kom ännu ett livstecken, då "Minecraft"-studion Mojang själva gick ut med ett premiärdatum för den kommande filmen.
 
4 mars 2022 är det som gäller, eller 1053 dagar som den officiella Minecraft-hemsidan hellre säger. Då kommer vi få följa en tonårstjej som tillsammans med ett gäng vänner måste ta sig an en ondskefull Ender Dragon, som hotar att förstöra hela den blockfyllda världen. Regissör, plott och premiärdatum är spikat – nu fattas bara resten!
 
Ser du fram emot "Minecraft"-filmen?
| 16 april 2019 22:00 |