Film

Skribent

MovieZine

15 april 2024 | 11:30

"Obekväm och creepy" - varför är Jenna Ortegas nya film så kontroversiell?

En 18-årig high school-elev inleder en sexuell relation med sin 30 år äldre lärare. Nu släpps "Miller's Girl" i Sverige.
21 år gamla Jenna Ortega har under de senaste åren blivit ett av våra största och mest framgångsrika unga stjärnskott från Hollywood - tack vare exempelvis serien ”Wednesday” (2022) och filmerna ”Scream” (2022) och ”Scream VI” (2023).
 
I höst kommer vi dessutom också kunna se henne i filmen ”Beetlejuice Beetlejuice” (2024) som ju är en uppföljare på den mycket populära filmen ”Beetlejuice” (1988).
 
Hennes senaste film ”Miller's Girl”, som beskrivs som en erotisk thriller, har dock fått en hel del negativ uppmärksamhet sedan premiären.
 
Här spelar Jenna den 18-åriga skoleleven Cairo som faller för sin betydligt äldre lärare i kreativt skrivande, Jonathan Miller. Han spelas av Martin Freeman, 52 år – känd från "Hobbit"-filmerna och tv-serien "Sherlock".
 
De heta och intima scenerna mellan Ortega och Freeman i filmen har splittrat tittarna - det debatteras om det är moraliskt rätt eller inte att visa detta, just på grund av den stora åldersskillnaden dem emellan. I Daily Mail skrivs det om den kritikstorm bland tittare som filmen lett till, ord som ”jag känner mig obekväm” och ”creepy” nämns bland tittare.
 
 
Kristina Arjona, som var intimitetskoordinator på filmen, berättar dock för Daily Mail att hon och hennes arbetskollegor var väldigt noga med vad Ortega var bekväm med att göra och inte i de intima scenerna.
 
- Det var många inblandade i processen för att se till att Jenna alltid kände sig bekväm och trygg. Hon var själv väldigt beslutsam och säker på vad hon ville göra.
 
Alla tittare håller inte heller med om den kritik som ges utan säger att ”det är ju faktiskt en film och hon är skådespelerska, så lugna ned er”.
 
Andra kommentarer lyder: ”vet inte folk om att hon faktiskt är vuxen och jobbar som skådespelerska?” En annan tittare påpekar också att ”hon inte är karaktären Wednesday Addams på riktigt”.
 
 
Det har dock inte gått så bra för ”Miller's Girl” på biosalongerna i USA där den spelade in drygt en miljon dollar. Om detta beror på de kontroversiella scenerna eller inte tål ju att diskuteras, men de kan ju såklart ha bidragit till det. Om filmen kommer tas väl emot när den nu släpps digitalt återstår att se.
 
"Miller's Girl" finns från idag att köpa på video-on-demand hos SF Anytime och liknande tjänster.
 
Karin Nilsson
| 15 april 2024 11:30 |