Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 februari 2022 | 19:00

Mikael Persbrandt klar för andra säsongen av påkostade "Foundation"

Vi får även ta del av en första bild från den kommande säsongen, där ett nytt möte mellan två av seriens huvudkaraktärer avslöjas.
När vi får ta del av den andra säsongen av "Foundation" så kommer Mikael Persbrandt att kliva in i rollen som "The Warlord of Kalgan", avslöjar Apple TV+ i ett nytt pressmeddelande. Den nya karaktären beskrivs som "ett riktigt muskel-monster med kraftfulla psykiska förmågor som drivs av hat i sin strävan att ta över galaxen". I Isaac Asimovs "Stiftelsetrilogin"-böcker (som ligger till grund för serien) så verkar den här beskrivningen passa in på karaktären Mulan, vilket är en av trilogins absolut största, viktigaste och mest fruktade karaktärer.
 
Den första säsongen av "Foundation" lät oss följa Jared Harris i rollen som Hari Seldon, en matematiker som lyckats förutså det galaktiska imperiets stundande fall - efter tusentals år vid makten. En nyhet som inte togs emot särskilt väl av den nuvarande kejsaren Brother Day (Lee Pace) Vilket är början på en handling som kommer att utspela sig under en sisodär 1000 år på ett gäng olika planeter... en riktigt påkostad sci-fi-satsning från Apple TV+ med andra ord. 
 
I en första bild från den nya säsongen kan vi även se att karaktärerna Hari Seldon och kejsaren Brother Day kommer att mötas på nytt. För egen del så tycker jag att den mest lyckade lösningen med hela adaptionen av "Foundation"-böckerna till tv-serien är just hur man introducerade den klonade kejsaren (Brother Dawn, Brother Day och Brother Dusk) - där Lee Pace fick bjuda på riktigt imponerande skådespel. 
 
Jared Harris och Lee Pace syns på första bilden från den andra säsongen av "Foundation".
 
Det ska bli särskilt spännande att se hur den framtid som Hari Seldon förutspått och Brother Day förkastat kommer att se ut, när Persbrandts "The Warlord of Kalgan" kastas in i leken och försöker ta över hela galaxen på sitt eget sätt. När MovieZine pratade med seriens skapare i samband med premiären av den första säsongen så avslöjade han att det finns planer för åtta säsonger av serien, så vi har fortfarande bara fått se en väldigt liten del av handlingen.
 
Utöver Persbrandt i sin nya roll så har Apple nu även bekräftat att följande skådespelare ansluter till serien och dyker upp under den andra säsongen av "Foundation":
 
● Isabella Laughland ("Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1 & 2") som Brother Constant, en glad och självsäker präst vars jobb är att evangelisera för Church of the Galactic Spirit. Constant är en sann troende, vars mod och passion gör henne svår att tycka illa om.
 
● Kulvinder Ghir ("Skruva den som Beckham") som Poly Verisof, överstepräst i Church of the Galactic Spirit. Smart, sardonisk och extremt alkoholiserad – intelligent nog att se vart han är på väg, men för cynisk för att ändra riktning.
 
● Sandra Yi Sencindiver ("Sagan om drakens återkomst") som Enjoiner Rue, den vackra rådgivaren till drottning Sareth. Rue är en före detta kurtisan till Cleon den 16:e vilket gav henne möjligheten att bli kunglig rådgivare.
 
● Ella-Rae Smith ("The Stranger") som Queen Sareth av Cloud Dominion. Van vid att bli underskattad använder Sareth det till sin fördel och charmar sig in i det kejserliga palatset med sylvass kvickhet, allt medan hon i hemlighet är på jakt efter hämnd. 
 
● Dimitri Leonidas ("Riviera") som Hober Mallow, en affärsman med en sarkastisk personlighet och tvivelaktig moral, som mot sin vilja ombeds tjäna en högre sak.
 
● Ben Daniels ("Jupiter's Legacy") som Bel Roise, den siste store generalen av Superliminal Fleet som drömmer om att erövra stiftelsen. Bel är ädel ut i fingerspetsarna men hans trohet mot det galaktiska imperiet börjar avta.
 
Holt McCallany ("Mindhunter") som Warden Jaegger Fount, den nuvarande Warden of Terminus som vaktar dess medborgare mot yttre hot.
 
● Rachel House ("Stateless") som Tellem Bond, den mystiska ledaren av the Mentallics. 
 
● Nimrat Kaur ("Homeland") som Yanna Seldon.
 
Det är i nuläget fortfarande oklart när den andra säsongen av "Foundation" kommer att få premiär hos Apple TV+, men förhoppningsvis redan innan årets slut.
 

Läs också: David S. Goyer har planer för åtta påkostade säsonger av "Foundation"

 
Vad tyckte du om den första säsongen av "Foundation" hos Apple TV+? Kommer du att fortsätta titta? Kommentera gärna nedan!
| 1 februari 2022 19:00 |