Film

Skribent

MovieZine

18 maj 2023 | 10:35

Mikael Marcimain regisserar "Förhärjelsen" - ny svensk genrefilm utspelas år 1867

"Förhärjelsen" beskrivs som ett episkt överlevnadsdrama som utspelar sig i Sverige år 1867.
Regissören Mikael Marcimain ("Call Girl", "Händelser vid vatten") är på väg tillbaka till bioduken efter en rad framgångsrika tv-produktioner. Hans nya film bär titeln "Förhärjelsen" och kallas för "en episk överlevnadshistoria som utspelar sig år 1867".
 
– Jag ser fram emot att ge ett nytt perspektiv och en ny ambitionsnivå till den nordiska genrefilmen. Förhärjelsen är en episk, mörk och realistisk historia om överlevnad under fruktansvärda omständigheter, baserat på Melina Marakis djärva och brutala manus, säger regissören.
 
"Förhärjelsen" beskrivs som ett överlevnadsdrama om svårigheterna i norra Sverige under den aldrig övergående vintern och svälten 1867. Två bröder, den ena den lokala träpatronen och den andra samhällets predikant, håller ett litet sågverkssamhälle i ett stenhårt järngrepp. Ett uppror reser sig från den mest oväntade av platser.
 
Berättelsen är skapad av Patrik Andersson, Martin Karlqvist (samskapare av Hårgakulten i "Midsommar") och Jakob Beckman ("Jag är Zlatan"), och manus är skrivet av Melina Maraki ("Tricks", "The Reveal").
| 18 maj 2023 10:35 |