Film

Skribent

Jakob Åsell

12 juli 2019 | 11:30

"Midsommar" får 30 minuter längre Director's Cut-version

"Hereditary"-regissörens mardrömska Sverige-skräckfilm får en ännu längre version.
Ari Asters svenskinspirerade sommarskräckfilm ”Midsommar” har fått ett fint mottagande av den internationella filmkritikerkåren och breder just nu ut sig på biograftablåerna med sin saftiga 2 timmar och 20 minuters-speltid. Men nu lovar den amerikanske regissören ännu mer blod och sex i en kommande director's cut-version.
 
När Aster fick frågan om en director's cut i en AMA-tråd på Reddit under torsdagen berättade regissören att han tvingades klippa bort hela 90 minuter från bioversionen av "Midsommar", inklusive en av sina favoritscener. Han berättade även att han arbetar med en den förlängda versionen som kommer att innehålla minst 30 minuter av nytt material, skriver  The Wrap.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Den hajpade skräckregissören hintade även om vad som kommer bli hans nästa projekt efter "Hereditary" och "Midsommar". Det blir antingen en mardröms-komedi eller ett stort sjukt vardagligt drama, skrev regissören men lovade också att i framtiden återvända till skräckfilm.
 
- Det kan ta mig några filmer innan jag återvänder till det, men jag älskar skräck och jag är säker på att jag kommer tillbaka, tillade Aster.
 
Rysaren "Midsommar" tar oss till en isolerad svensk by, där ett gäng amerikanska turister ska spendera sommaren. De hamnar mitt i svenskarnas hedniska och rysliga midsommarfirande som snart spårar ur helt.
 
 
Har ni hunnit se "Midsommar"? Vad tyckte ni?
| 12 juli 2019 11:30 |