Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

20 februari 2024 | 10:45

"Det ska kännas handgjort" - Så lite CGI som möjligt i nya "Beetlejuice"

Keaton och Burton vet vad publiken vill ha.
Premiären av "Beetlejuice Beetlejuice" närmar sig med stormsteg och Michael Keaton skruvar upp förväntningarna i en ny intervju med People. Skådespelaren och regissören Tim Burton verkade helt eniga om att använda så lite CGI som möjligt: 
 
- En sak som han och jag bestämde riktigt, riktigt tidigt från början ifall vi någonsin skulle göra en uppföljare igen; jag var inte intresserad av att göra något som involverar mycket teknologi. Det ska kännas handgjort. Det var så kul att se någon stå i hörnet och hålla upp något för en, att se alla i det lilla rummet och tänka "det är människor därunder som styr dessa saker och försöker få till det rätt". När man får göra detta igen efter åratal av att bara stå framför en skärm och låtsas att någon är på andra sidan rummet, är det riktigt skoj. 
 
Keaton vet vilka ord han ska välja för att få mitt filmälskade hjärta att slå lite hårdare; mindre CGI är definitivt att föredra. Filmen får svensk biopremiär 6 september och medverkar gör också Winona Ryder och Catherine O’Hara från första filmen samt nykomlingarna Jenna Ortega, Monica Belluci, Justin Theroux och Willem Dafoe. Keaton avslöjar också hur dialogen har gått gällande en uppföljare mellan honom och Burton: 
 
- Vi tänkte "vi måste göra detta rätt. Annars så gör vi inte det. Låt oss annars fortsätta med våra liv och göra annat." Så jag tvekade och var försiktig, och Burton var minst lika tveksam och försiktig över loppet av alla dessa år. När det blev dags sa jag "okej, låt oss göra det. Låt oss se om vi kan göra det, om vi kan få det att funka." 
 
Tycker du det är rätt att minimalisera användningen av CGI? Kommentera nedan. 
| 20 februari 2024 10:45 |