VENEDIG 2014

Skribent

MovieZine

27 augusti 2014 | 19:15

Michael Keaton: "Jag bryr mig inte om dagens superhjältefilmer"

Han var en gång hyllad Batman på film - men numera bryr sig Michael Keaton inte om att se superhjältefilmer. "Det finns så mycket annat som jag tycker det är mer väsentligt att se, filmer som "Frank" och "Boyhood", till exempel", säger Keaton till MovieZine.
I Alejandro Inarritus "Birdman" spelar han en skådespelare som en gång var populär som superhjälten Birdman. Nu försöker han sig på att ge karriären en nystart genom att sätta upp en pjäs på Broadway. Inarritu säger till MovieZine att Keatons bakgrund som Batman givetvis spelade in när han erbjöd honom rollen.

Han är ju en av dom som burit Batman-dräkten, och det gav honom en erfarenhet som jag ville använda mig av. Dessutom kan han växla mellan komedi och drama som få andra.

Keatons karriär har aldrig hämtat sig efter Batman-populariteten, men han vill inte se några likheter mellan sig själv och skådespelaren i filmen.

- Förutom att vi båda varit superhjältar på film finns det inga likheter. Den här rollen ligger längre från mig än det mesta annat jag gjort. Förutom möjligtvis en roll som seriemördare.

- Jag är väldigt lat av mig när det gäller att gå på bio. Jag har inte ens sett mina egna filmer på flera år. Och det är så lätt och frestande att se filmer hemma i stället, med Netflix och sådant. Jag vet att det väller ut superhjältefilmer men jag tycker att dom inte verkar särskilt intressanta. Det finns mycket som är väsentligare att se, säger Michael Keaton.

"Birdman" premiärvisades på Venedigs filmfestival i veckan och får svensk premiär den 9 januari. Läs vår recension här...
| 27 augusti 2014 19:15 |