Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 april 2024 | 10:30

Michael Douglas bad Marvel om en spektakulär död

"Jag kan väl krympa ned till en myras storlek och explodera?"
Skådespelaren Michael Douglas känner sig färdig med sin roll i Marvels universum. Han spelade forskaren Hank Pym i tre "Ant-Man"-filmer, men nu vill han ta död på rollfiguren.
 
I en ny tv-intervju berättar Douglas att han bad producenterna om en spektakulär död redan i den senaste filmen, "Ant-Man and the Wasp: Quantumania".
 
- Att bli dödad var min önskan för trean. Jag sa att jag skulle vilja ha en seriös död med alla dessa häftiga specialeffekter. Det måste väl finnas ett fantastiskt sätt där jag kan krympa ned till en myras storlek och explodera, eller något. Jag vill använda alla dessa effekter.
 
- Men det var den förra filmen. Jag tror inte jag kommer få vara med i en fjärde, säger Douglas.
 
Hank Pym överlevde som bekant. Och nu är det tveksamt om det ens blir en "Ant-Man 4", då "Quantumania"underpresterade på boi. Hur som helst låter det på Douglas som att han har gjort sitt i MCU.
 
Michael Douglas är just nu högaktuell i den historiska dramaserien "Franklin" på Apple TV+, där han spelar Benjamin Franklin, en av USA:s grundlagsfäder. För MovieZine berättade han nyligen att det kan bli hans sista stora roll då han går i pensionstankar.
 
– Jag skulle inte säga att jag är "pensionerad". Men jag njuter av livet. Vi spelade in den här miniserien 2022 och jag gjorde ingenting under förra året 2023. Och än så länge gör jag som tur är inget i år, förutom att marknadsföra "Franklin". Så vi får se hur det går. Jag njuter av att inte jobba, det måste jag ändå säga.
 
| 17 april 2024 10:30 |