Film

Skribent

Thomas Linnaeus

5 juni 2023 | 19:45

Mer “Pirates of the Caribbean" väntar - med eller utan Johnny Depp

Räkna med fler piratfilmer från Disney, även om huvudstjärnan kanske inte återvänder.
Igår skrev vi om att “Hocus Pocus 3” är på gång och i samma intervju avslöjar chefen för Disneys filmproduktion, Sean Bailey, att nya äventyr i “Pirates of the Caribbean"-universumet väntar. Enligt New York Times, är det en prioritet för Disney och de har redan en berättelse i åtanke:
 
- Vi tror att vi har en riktigt bra, spännande story, som hedrar de filmer som har kommit tidigare men som också har någonting nytt att säga, säger Bailey.
 
Men kommer Johnny Depp tillbaka till universumet? Chefen fortsätter:
 
- Det är ingen skyldighet från oss just nu.
 
Det är varken ett välkomnande tillbaka eller en avvisning från filmjätten. Efter att Depp förlorade i en rättegång mot ett brittiskt nyhetsföretag, blev han utesluten från flera projekt i Hollywood. Men efter en annan rättegång i USA mot sin exfru, vann skådespelaren och sen dess har hans karriär varit på tillbakagång.
 
Förutom rättegångarna var Depp ansträngande att jobba med under senaste “Pirates of the Caribbean"-filmen. Enligt källor till The Hollywood Reporter, väntade hundratals statister på stjärnan i flera timmar för att spela in scener. Men Bailey talar fortfarande gott om skådespelaren:
 
- Det fanns verkligen dagar då våra planer inte riktigt gick ihop, men ingen ska underskatta Johnnys passion och engagemang för denna karaktär och franchise.
 
Bailey är alltså ganska diplomatisk när det kommer till Johnny Depp. Skulle en “Pirates of the Carribbean" fungera utan dess huvudstjärna?
| 5 juni 2023 19:45 |