Film

Skribent

MovieZine

5 april 2016 | 14:00

Mer Bollywood på svenska biodukar

SF Bio öppnar upp för mer kommersiell Bollywood-film. Först ut är "Fan" den 15 april.
Den enorma Bollywood-industrin, med över 900 filmproduktioner om året, har hittills lyst med sin frånvaro på svenska biografer. Kanske kan det snart bli ändring på det? Nästa fredag är det världspremiär för dramathrillern ”Fan”, och biopublik i Stockholm kan se filmen samtidigt som resten av världen.

Filmen är först ut i samarbetet mellan SF Bio och London-baserade First Picture Films, som distribuerar kommersiell Bollywood-film i Europa.

- Vi är stolta över att ha inlett detta samarbete då det innebär att vi kan erbjuda våra kunder en ännu större bredd i vårt filmutbud. Att vi dessutom kan visa ”Fan” samma dag som den har världspremiär känns väldigt roligt, säger Sture Johansson, programdirektör på SF Bio, i ett pressmeddelande.


Huvudrollen i ”Fan” spelas av Shah Rukh Khan som inofficiellt kallas The King of Bollywood.

”Fan” är berättelsen om Gaurav (Shah Rukh Khan), en ung man vars hela värld cirkulerar kring filmstjärnan Ayran Khanna (även han spelad av Shah Rukh Khan) eller Gud som han kallar honom. Från gränderna i Delhi ger sig den unga Gaurav ut på en resa till Mumbai med avsikten att gratta sin Gud på hans födelsedag. Guravas idoldyrkan och jakt på sin idol blir till slut till en besatthet som resulterar i att han utsätter både sig själv och sin idol för livsfara.

Den 18 april visas filmen igen i Stockholm, och då även i Göteborg, Malmö och Uppsala.
| 5 april 2016 14:00 |