Skribent

Mats Karlsson

14 augusti 2012 | 22:01

Mel Gibsons vikingafilm lever än

Det långlivade vikingaprojektet "Berzerker" går trots motgångarna framåt.

Det har varit en tuff tid för Mel Gibson och tongångarna kring hans vikingaprojekt "Berzerker" har inte varit positiva. Den tänkbara huvudrollsinnehavaren Leonardo DiCaprio hoppade av projektet och många trodde projektet var mer eller mindre dött. Men nu säger Mel Gibson glädjande nog att det lever och att det går framåt.

- Jag tror det går framåt. Jag har pratat med skådespelare och så och det finns många bra namn kopplade till projektet som vill göra det, säger Gibson till ComingSoon.

Det har ryktats om att filmen skulle ha språken fornnordiska och anglosaxiska, men enligt Gibson har han en annan plan.

- Jag övervägde det förut, men när man inser att engelskan härstammar från medeltidsengelskan så är det inget stort hopp. Jag kommer göra något som är förståeligt för en modern publik, men det blir inte den engelskan de är vana vid.

Gibson bekräftar visserligen att DiCaprio har lämnat projketet, men tycker själv att han har ett makalöst manus att jobba med, som är skrivet av Gibson och Randall Wallace.

- Jag har ett fantastiskt manus och idéerna har farit runt i skallen i flera år. Jag kunde inte hitta ett sätt för att få det att fungera, för när man kollar på vad vikingarna gjode så är de väldigt osympatiska och det fanns ingen mening att göra en viking light. Så jag har blivit tvungen att hitta andra vägar för att få detta att fungera dramatiskt sett.

Vi håller tummarna för att projektet får grönt ljus snarast möjligt.

| 14 augusti 2012 22:01 |