Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 november 2021 | 21:37

Mel Gibson regisserar ”Dödligt vapen 5”

Tar över action-franchisen efter regissören Richard Donners död.
”Dödligt vapen 5” går framåt - i ny regi. Det verkar som att ingen mindre än Mel Gibson är redo att ta över registolen efter Richard Donners död. Donner, som regisserade de fyra ”Dödligt vapen”-filmerna, gick bort i somras men hann ganska långt med ett manus till en femte film.

- Han utvecklade manus och hade kommit ganska långt med det. Och han sa till mig en gång, ”hörru grabben, om jag kastar in handduken så ska du göra filmen”. Och jag sa: ”Håll tyst”. Men han gick bort sen. Men han bad mig, så jag kommer regissera femman, berättade Gibson under ett fanevent i London i helgen.

Gibson och Danny Glover spelade snutparet Riggs och Murtaugh för första gången i "Dödligt vapen" år 1987. De båda är nu 65 respektive 75 år gamla... så placera din egna version av ett "too old for this shit"-skämt här.
 
 
Den senaste filmen, "Dödligt vapen 4", släpptes för 23 år sedan, men de senaste åren har snacket om en återförening varit allt mer återkommande. Sommaren 2020 avslöjade Danny Glover att den nya filmen kan tackla "det politiska klimatet vi befinner oss i", och röra vid aktuella teman som Black Lives Matter.
| 15 november 2021 21:37 |