Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 juli 2020 | 08:50

Danny Glover: "Dödligt vapen 5" kan tackla aktuella teman

Black Lives Matter och polisvåld kan bli en del av uppföljaren.
Man blir visst aldrig ”too old for this shit”. Mer än 30 år efter första ”Dödligt vapen” talar skådespelaren Danny Glover om en möjlig femte snutfilm ihop med Mel Gibson.

- Vi har pratat om det. Jag vill inte avslöja handlingen i det manus jag läste (i januari), men jag tyckte det hade starka kopplingar till vad som händer i världen idag. Så ja, det finns en plan.

I en längre intervju med Variety pratar Glover bland annat om det omtalade mordet på George Floyd, Black Lives Matter-protesterna och hur film kan bidra till en förändring i världen. När "Dödligt vapen 5" kommer på tal, säger Glover att han gillade manuset som har något "extraordinärt" i sig.

- Om "Dödligt vapen" kan hjälpa oss förstå världen lite bättre... så skulle det vara intressant att göra. Det vore intressant att se hur vi tar oss an det politiska och ekonomiska klimatet vi befinner oss i.

Glover antyder att filmen kan röra vid teman som polisvåld, ur en annan vinkel - gissningsvis då poliserna Riggs och Murtaughs egna perspektiv.

- Vi kanske tacklar temat rakt på, beroende på vilket manus som kommer fram, säger Glover.
 
Vill ni se en femte "Dödligt vapen"? Kommentera nedan.
| 3 juli 2020 08:50 |