Film

Skribent

Alexander Dunerfors

21 september 2017 | 08:30

Matthew Vaughn hoppas göra en ny ”Fantastic Four”

"Kingsman"-regissören vill gottgöra fansen. Men behöver vi verkligen ännu ett försök, eller är "Fantastic Four" redan en dödsdömd filmserie?
Brittiske filmregissören Matthew Vaughn har imponerat på superhjältefans med filmer som ”Kick-Ass” och ”X-Men: First Class”. Nu är han sugen på mer serietidningsaction.

I en intervju med Cinema Blend berättar Vaughn att det är hans ”plikt” att göra en ”Fantastic Four”-film som inte suger:

- Jag skulle inte ha något emot att göra en ”Fantastic Four”-film, för att gottgöra för alla där ute eftersom de inte har gått så bra. Fantastiska Fyran är bland mina favoriter, den är en briljant serie. Jag vill försöka justera misstaget.

Rättigheterna till Marvels ”Fantastic Four”-serie ligger hos 20th Century Fox, som efter tre filmer fortfarande inte träffat rätt med den begåvade familjen. Josh Trank regisserade den senaste filmen från 2015, som produceras av Vaughn och som totalt klipptes sönder av studion.
 
 
Men behöver vi verkligen ett nytt försök? Det har uppstått någon märklig besatthet av att varje populär serietidning behöver en framgångsrik film-franchise. Och då det inte går helt enligt planerna (jag tittar på dig, Spider-Man) är studios snabba att trycka på Reboot-knappen och pumpa ut en till, med nya skådisar och samma story.

Det bästa just nu vore att låta Fantastic Four vila i några år till, så att suget kommer tillbaka hos biopubliken.

Dessutom börjar jag tvivla på Matthew Vaughn efter att senaste ”Kingsman: The Golden Circle” visat sig vara en besvikelse. I min recension av första filmen, ”Kingsman: The Secret Service”, hyllade jag den innovative filmskaparen och bad till högre makter att han inte skulle gå samma väg som J.J. Abrams eller Zack Snyder - alltså sälja sin själ till en studiostyrd franchise. Tyvärr är det den vägen han verkar vilja vandra; det ryktas också om att han också ska ta sig an "Man of Steel 2".
 
Hur känner ni inför en ny "Fantastic Four"-film? Och är Vaughn isåfall rätt man för jobbet? Kommentera nedan.
| 21 september 2017 08:30 |