Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 augusti 2015 | 10:00

Inte ens Josh Trank gillar ”Fantastic Four”

Och han regisserade den.
Wow. Det finns verkligen ingen anledning till att se nya ”Fantastic Four” på bio. Till och med regissören verkar ta avstånd från sin superhjälte-reboot, som åker på rejäla sågningar i pressen. 

Josh Trank kommenterade det hela på Twitter (i ett inlägg som raderades lika kvickt det kom upp, men på nätet lever ju allt för evigt):


"För ett år sen hade jag en fantastisk vision. Den skulle ha fått otroliga recensioner. Den får ni troligtvis aldrig se. Sådan är verkligheten."

Jag och många andra uppskattade 20th Century Fox val att överlämna en storfilm i händerna på en spännande nykomling: Trank gjorde ett strålande jobb med lågbudgetfilmen ”Chronicle”. Men någonstans på vägen låter det som att filmskaparen och studion stötte på hinder. Inspelningen av ”Fantastic Four” ryktades inte ha gått helt problemfritt till - som en plågsam påminnelse om det är det ganska tydligt i filmen vilka scener som spelades in långt efteråt (tips: håll ett öga på Kate Maras frisyr).


Men det låter onekligen som att filmstudion har varit inne och saxat i Tranks ursprungliga vision. Svårt att säga om det hade blivit filmen som Fantastiska fyran förtjänar, eller om Fox helt enkelt försökt rädda katastrofalt material.

Inte undra på att Josh Trank valde att lämna (fick sparken från?) ”Star Wars”. Hans kommentar i början av maj:

- Det är tydligt för mig att jag borde gå vidare med egna projekt.
| 7 augusti 2015 10:00 |