Serie

Skribent

Tobias Andersson

3 juli 2023 | 18:00

Matthew McConaughey var aktuell i rollen som Joel i ”The Last of Us”

Kanske hade HBO:s filmatisering av tv-spelet fått sig en helt annan ton med Matthew McConaughey i huvudrollen?
Pedro Pascals och Bella Ramseys hjärtskärande historia i ett raserat USA är en av årets mest hyllade serier. Men den postapokalyptiska tv-spelsfilmatiseringen av "The Last of Us" hade kunnat se aningen annorlunda ut.
 
Tidigare rykten påstår att en annan välbekant skådespelare hade kunnat axla huvudrollen som smugglaren Joel Miller, nämligen Oscarsbelönade Matthew McConaughey. Ett rykte som nu har bekräftats av seriens showrunner Craig Mazin.
 
Pedro Pascal var dock nummer ett på listan, men med tanke på att han är en upptagen man med flertalet järn i elden samtidigt så hade HBO McConaughey i närmaste åtanke. Ifall Pascal var upptagen. Vilket han först var.
 
– Så jag pratade med Matthew om rollen. Vår konversation var inte jättelång. Det var mest: ”Hej, det här vill jag prata med dig om”, sa Craig Mazin till podden Happy Sad Confused.
 
– Pedro var på vår lista från början. Först fick vi höra att han inte var tillgänglig. Men senare fick vi ett samtal från hans agent som sa att han kanske ändå hade tid att ställa upp.
 
Pedro Pascal som Joel var först inte en självklarhet, det var en fråga om tid från hans sida.
 
Craig Mazin tillägger att McConaughey är en mycket talangfull skådespelare, emellertid hade det kanske blivit en annan ton i serien med honom som Joel.
 
– Matthew McConaughey är en fantastisk skådespelare, jag är säker på att det hade blivit bra, men det hade blivit annorlunda.
 
I slutändan så landade rollen hos Pedro Pascal som den cyniske smugglaren Joel. En roll som han lyckades klämma in i sitt fullspäckade schema.
 
Vad tror du, hade Matthew McConaughey passat i rollen som Joel?
| 3 juli 2023 18:00 |