Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 februari 2022 | 15:30

Matt Reeves planerar redan för en uppföljare till ”The Batman”

Nya Batman-filmen är fristående - men regissören och Warner Bros snackar redan om uppföljaren.
Nu är det mindre än en vecka kvar tills vi får se en av årets absolut mest hajpade storfilmer, ”The Batman”. En 3 timmar lång, mörk superhjälte-reboot med inspiration ur ”Seven”, det låter onekligen som en spännande ny vision för Gotham Citys beskyddare. Många är såklart också nyfikna på att se hur Robert Pattinson förvaltar arvet och vad han gör med rollen som en ung och dyster Bruce Wayne. 
 
Och snart kommer den oundvikliga frågan - blir det en uppföljare? När, hur, varför och vad ska den handla om? Regissören Matt Reeves har iallafall redan påbörjat ett samtal om ”The Batman 2”. Han hade följande att säga under en röda mattan-intervju: 
 
- Vi får se. Såhär är det: man gör inte en etta och hoppas på en tvåa. Man gör en etta som behöver vara en fristående film. Men jag tror verkligen på det vi har gjort. Jag skulle gärna berätta fler historier. 
 
 
Och mer är redan på gång. HBO Max har beställt två spinoff-serier, en om Gotham-polisen och en om karaktären The Penguin, spelad av en oigenkännlig Colin Farrell. Regissören verkar onekligen taggad på fler DC-projekt:
 
- Vi jobbar med streamingserier som kommer bli riktigt coola. Men vi har också börjat prata om nästa film, avslöjar Reeves. 
 
 
Vågar vi rentav hoppas på en lika spektakulär trilogi som Nolans "The Dark Knight"-filmer? I en intervju med filmtidningen Empire i december avslöjade Robert Pattinson att han redan tänker på vad ”The Batman 3” ska bli:
 
- Jag har gjort en slags karta över Bruces psyke och hur han utvecklas över ytterligare två filmer. Jag skulle gärna göra fler, säger skådespelaren.
 
"The Batman" får svensk biopremiär 2 mars. Har du skaffat dina biljetter än?
| 24 februari 2022 15:30 |