Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 mars 2022 | 08:28

Matt Reeves Gotham-serie blir inte av

Nya planer för ”The Batman”-spinofferna på HBO Max. Istället för polishuset får vi kika in på dårhuset.
Bioaktuella ”The Batman” har visat sig vara en stor publiksuccé, så det låter inte helt vettigt att skrota en planerad HBO-serie i samma universum. Men det är precis vad som har hänt.
 
Variety skriver att Matt Reeves planerade spin-off om Gotham City-polisen har lagts på hyllan på en obestämd framtid. Man nämner ”kreativa meningsskillnader” som en möjlig anledning - rykten började spridas redan när medskapare Terence Winter (”Boardwalk Empire”) hoppade av projektet i slutet av 2020.
 
Regissören själv delade den tråkiga nyheten i en podcast tidigare i veckan:
 
- Något som jag skulle göra men som inte blir av - det är serien om Gotham-polisen. Den är på paus. Vi kommer inte riktigt göra den.
 
Matt Reeves berättar vidare att serien skulle utspela sig ett år innan händelserna i ”The Batman”. Istället för att följa den mörke riddaren skulle man fokusera på en korrupt snut inom Gotham PD, där poliserna själva är stadens värsta skurkar. 
 
 

Två Batman-serier är fortfarande på gång

 
Det var ”en supercool idé, men de gilllade den inte”, berättar Reeves. Däremot finns det nu planer på att kika in i dårhuset Arkham Asylum. Kanske får vi veta mer om en viss mystisk patient?
 
- Vi rör oss nu mer mot Arkhams värld, vilket relaterar till vår film, och vissa karaktärer och deras ursprung… Det blir nästan som en skräckfilm där Arkham är spökhuset. Precis som Gotham är en karaktär i filmen ville jag att Arkham skulle existera som en karaktär. 
 
Förutom Arkham-serien utvecklas också en andra spinoff med fokus på Pingvinen, spelad av Colin Farrell. Håll utkik på HBO Max, där även "The Batman" släpps på streaming inom kort.
| 9 mars 2022 08:28 |