Film

Skribent

Anders Eklöf

26 juni 2021 | 12:02

Vad hände med planerna på att filmatisera "Mass Effect"-spelen?

"Mass Effect"-spelen har haft flera filmatiseringar på gång, som aldrig dragit igång. Dock kan det fortfarande bli verklighet.
För ungefär en månad sedan landade samlingen "Mass Effect: Legendary Edition", som är snyggare versioner av den älskade science fiction-trilogin. 
 
I en intervju med sajten Business Insider berättar projektledaren Mac Walters att flera filmatiseringar av spelen har varit på gång, men misslyckats.
 
 
Redan 2010 utannonserades en"Mass Effect"-film av Legendary Pictures, som dock aldrig blev av. Walters berättar att en av svårigheterna var att komprimera det expansiva och berättelsetunga universumet i en film.
 
- Det kändes som att vi alltid kämpade i motvind med franchisen. Vilken berättelse förtäljer man på 90-120 minuter?
 
Istället för en film omvandlades projektet till en tv-serie, som inte heller lyfte från idé till verklighet.
 
Mac Walters berättar dock att det inte betyder att det aldrig kommer bli av, utan att det snarare är en tidsfråga innan det blir film eller tv-serie av "Mass Effect".
 
- Det handlar mer om när, än om. Det är en så vidsträckt värld och så många i tv- och filmindustrin har frågat oss om vi vill göra det och sagt att vi verkligen borde göra det, säger han. 
 
Det första "Mass Effect" släpptes 2007 och handlar om den mänskliga soldaten Shepherd, som tillsammans med en ensemble av intressanta typer ger sig ut i rymden för att besegra de syntetiska Reaper-varelserna som vill ha ihjäl allt biologiskt liv i universum. 
 
Hade du hellre sett en film eller tv-serie baserad på "Mass Effect"?
| 26 juni 2021 12:02 |