Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 februari 2021 | 19:00

"Mass Effect Legendary Edition" landar i maj

Släppdatumet för återlanseringen av den klassiska rymdtrilogin avslöjas i ny trailer.
I slutet av förra året fick vi veta att samlingen "Mass Effect Legendary Edition" är på väg till moderna konsoler, som innehåller spelen "Mass Effect 1-3" med förfinad grafik. 
 
Nu har utvecklarna Bioware gått ut med ett lanseringsdatum, som blir den 14 maj till Xbox One, Playstation 4 och PC. Spelen kommer även se ännu snyggare ut på Playstation 5 och Xbox Series X. 
 
 
Samlingen innehåller de tre första spelen och alla DLC-uppdrag, vapen och liknande. Spelen är optimerade för 4K-grafik med tillsnyggade karaktärsmodeller, snabbare laddningstider och förbättrad ljussättning och skuggor. 
 
"Vårt mål var att inte att göra om de ursprungliga spelen, utan att modernisera upplevelsen så att fans och nya spelare kan uppleva det ursprungliga arbetet i sin bästa möjliga form. Det har varit fantastiskt att se Commander Shepards äventyr få nytt liv i superskarp upplösning, snabbare bilduppdatering och vackra visuella förbättringar", säger regissören Casey Hudson
 
Under den stora spelgalan The Game Awards i höstas fick vi även veta att ett helt nytt spel i "Mass Effect"-serien är under utveckling. 
 
"Vi befinner oss i ett tidigt skede i projektet och kan inte säga mer nu, men vi ser fram emot att få berätta om vår vision för framtiden", fortsätter Casey Hudson. 
 
 
"Mass Effect"-trilogin är science fiction-spel som handlar om Commander Shepard, som i en avlägsen framtid måste stoppa hotet från en ondskefull och cybernetisk ras som vill förstöra universum. På vägen får du lära känna mängder av intressanta karaktärer, göra avgörande val och skjuta en och annan rymdvarelse i ansiktet. 
 
Bioware lovar att mer information om "Mass Effect Legendary Edition" kommer under våren. 
 
Vad tycker du om "Mass Effect"-serien? Kommer du spela dem igen? 
| 2 februari 2021 19:00 |