Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 april 2018 | 08:15

Marvel söker regissörer till ”Black Widow”

Bara kvinnor på studions önskelista när Scarlett Johanssons Avenger får egen film.
Marvels filmiska universum har hittills bara varit en lekplats för grabbar. Superhjälte-studion planerar att ändra på det, och letar efter en kvinnlig regissör till filmen om Black Widow.

Tre filmskapare som man har träffat för att diskutera projektet är Amma Asante (”A United Kingdom”), Chloe Zhao (”The Rider”) och Deniz Gamze Erguven (turkiska ”Mustang”). Det finns förmodligen fler kandidater vi inte vet om än, och jobbet kan lika gärna gå till någon annan.

Men som Hollywood Reporter noterar har kvinnliga regissörer blivit en stark prioritet i Hollywood den senaste tiden, och kniper allt större projekt. Indie-filmaren Cathy Yan ska göra en DC-film om Harley Quinn, medan S.J. Clarkson just fick uppdraget att ta hand om ”Star Trek 4”.

I rättvisans namn har Marvel försökt tidigare. Patty Jenkins var nära att regissera "Thor: The Dark World" medan Ava DuVernay var aktuell för "Black Panther". Marvels första kvinnliga filmskapare blir Anna Boden, som regisserar kommande "Captain Marvel" tillsammans med Ryan Fleck.
 
Scarlett Johansson tar såklart huvudrollen i "Black Widow", som ännu inte har ett premiärdatum satt. Räkna inte med att få se filmen på bio förrän efter "Avenegrs 4", tidigast år 2020.
| 27 april 2018 08:15 |