Serie

Skribent

Alexander Kardelo

2 september 2023 | 09:15

Marvel trollar med schemat och senarelägger 6 serier: nya datum på Disney+

TV-serier som ”Echo”, ”X-Men 97” och ”Agatha: Darkhold Diaries” släpps senare än väntat.
Marvel-fans kommer att få vänta lite längre på några av de kommande serierna på Disney+. En rad nya premiärdatum avslöjar att serier som "Echo", "X-Men 97" och den andra säsongen av "What If..." släpps senare än väntat.
 
Anledningen är dels Hollywoodstrejken, men dels också en ny strategi. Disney och Marvel är nog oroliga att för täta premiärer kommer få fans att tröttna. Planen är istället att sprida ut godbitarna. "Marvel vill fokusera på att göra varje titel till ett event för fans och publik", enligt en källa till Hollywood Reporter.
 
Scrolla ned för alla nya premiärdatum på Disney+.
 
 
"Loki" inleder sin andra säsong den 6 oktober som planerat.
 
"What If..." får sin andra säsong i jul. Den animerade antologi-serien utforskar alternativa scenarion i Marvels universum. Först var den tänkt att komma ut redan i början av 2023.
 
"Echo" skulle ha släppts 29 november men kommer istället i januari 2024. Serien är en spinoff på "Hawkeye".
 
"X-Men '97" står näst på tur. Den var tänkt att komma i höst, nu släpps den istället tidigt 2024. Den animerade serien sägs vara "retro och ett kärleksbrev till originalet" från 90-talet. En andra säsong är redan beställt.
 
"Agatha: Darkhold Diaries" skulle släppas i vinter. Nu får Wanda Maximoffs granne vänta till hösten 2024. Serien har också fått titeln ändrad flera gånger, här är den senaste.
 
"Ironheart" med Dominique Thorn (som debuterade med sin rollfigur i "Black Panther: Wakanda Forever") är just nu helt bortplockad från schemat.
 
"Daredevil: Born Again" skulle kommit våren 2024, men strejkerna har hindrat inspelningen. Just nu är det inte klart när serien blir färdig.
 
Marvels tv-satsning har hittills resulterat i serier som bland annat "WandaVision", "The Falcon and the Winter Soldier", "Moon Knight", "Ms. Marvel" och senast "Secret Invasion". Vi har rankat dem alla från sämst till bäst.
 
Vilken av Marvels serier ser du mest fram emot? Kommentera gärna.
| 2 september 2023 09:15 |