RYKTE

Skribent

MovieZine

15 mars 2024 | 11:30

3 kommande Marvel-filmer skrotas (eller läggs på is), enligt rykten

En skakig tid för superhjältar: Marvel Studios sägs vilja satsa på säkra kort och ta färre risker.
Har du längtat efter en uppföljare till "Eternals" från 2021? Dra ner dina förväntningar. Det sägs nämligen att Marvel pausar sina planer för "Eternals 2", som man i hemlighet har jobbat på. Enligt journalisten Daniel Richtman ville MCU-bossen Kevin Feige få till en uppföljare, medan Disneys VD Bob Iger anser den vara "en säker flopp".
 
Marvel behöver hålla hårt i plånboken sedan filmer som "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" och "The Marvels" underpresterade på bio, för att inte säga floppade.
 
Det betyder att man också skrotar alla planer på "Ant-Man 4" och "Captain Marvel 3". Nya strategin sägs vara: ta färre risker och fokusera på filmerna som är trygga kassasuccéer. (Marvel har inte bekräftat den här rapporten.)
 
Superhjältefilmen "Eternals" var en vågad chansning av Marvel Studios. De tog in den hajpade indie-regissören Chloe Zhao för att sjösätta ett ambitiöst projekt med en drös karaktärer som MCU-publiken aldrig hört talas om. Men trots en stjärn-ensemble där Angelina Jolie och Salma Hayek medverkade, spelade filmen "bara" in 400 miljoner dollar. Det är jämförelsevis en fjärdedel av intäkterna för första "The Avengers" (2012).
 
Filmen blev dessutom hyfsat slaktad både av kritiker och fans - så pass att en av skådespelarna behövde gå i terapi efteråt...
 
Om karaktärerna återkommer i andra projekt, återstår att se. Men någon "Eternals"-uppföljare finns alltså inte med i planerna, om det här ryktet stämmer. Fullt rimligt, tycker vi. Vad tycker ni?
| 15 mars 2024 11:30 |