Film

Skribent

Alexander Svensson

7 februari 2024 | 12:00

Marvelskådis fick gå i terapi efter sågningarna: "Var väldigt, väldigt jobbigt"

Kumail Nanjiani öppnar upp om traumat efter att "Eternals" sågades vi fotknölarna.
Marvels “Eternals” släpptes 2021, mitt under pandemin, och blev ett kritiskt och kommersiellt misslyckande. Att marknadsföra filmen samtidigt som den fick hård kritik från recensenter var tydligen inte särskilt roligt, utan snarare traumatiserande. Detta enligt Kumail Nanjiani, som spelar Kingo i filmen, och nu pratat om “Eternals” på podden “Inside You with Michael Rosenbaum.
 
- Det var väldigt, väldigt jobbigt eftersom Marvel trodde att filmen skulle bli oerhört väl mottagen, så de lyfte recensionsembargot tidigt och visade filmen vid några fina filmfestivaler och skickade oss på en stor global pressturné precis när embargot lyftes.
 
Kumail Nanjiani som Kingo i "Eternals".
 
Nanjiani berättar sedan att kritiken mot filmen blev så jobbig att hantera att han började träffa en psykolog.
 
- Jag tror att det var något konstigt i atmosfären kring att filmen sågades så mycket, och jag tror att det hade ganska lite att göra med filmens faktiska kvalité. Det var väldigt tufft, och det var då jag kände att det var orättvist mot mig och mot (min hustru, reds.anm.) Emily, och jag kan inte jobba på det sättet längre. Något behövde ändras, så jag sökte terapi. Jag pratar fortfarande med min terapeut om det här.
 
Bill Skarsgård var också med i "Eternals", och spelade den här fula filuren.
 
Nanjiani säger också att hans hustru Emily V. Gordon tror att han fortfarande är traumatiserad från mottagandet av “Eternals”.
 
“Eternals” följde en grupp odödliga krigare som vakat över jorden och väglett mänskligheten sedan stenåldern, samtidigt som de bekämpat the Deviants, en grupp dryga monster. Filmen regisserades av Chloe Zhao (“Nomadland”), och har absolut sina fans (undertecknad bland dem), men många ansåg att filmen helt enkelt inte var särskilt bra.
 
Vad tycker du om “Eternals”? Blev den oförtjänt sågad, eller hade kritikerna en poäng?
 
Se hela Kumail Nanjianis intervju hos Michael Rosenbaum nedan:
 
| 7 februari 2024 12:00 |