Film

Skribent

Josefine Krischausky

10 juni 2022 | 14:30

Marvel-skurkar samlas i filmen "Thunderbolts" - MCU:s svar på "The Suicide Squad"?

Jake Schreier, tidigare känd för bland annat "Paper Towns", sätter sig i registolen för filmen, där en grupp skurkar kommer att stå i centrum av handlingen.
Marvels cinematiska universum fortsätter att utvecklas i rask takt, med många kommande filmer på gång. Ännu ett projekt som nu går framåt är filmen "Thunderbolts", och Deadline rapporterar att Jake Schreier precis har klivit ombord som regissör. 
 
Det lilla som i nuläget är känt om filmen, är att handlingen kommer att fokusera på en grupp skurkar, som beordrade av regeringen åker ut på olika uppdrag. Det är däremot ännu oklart exakt vilka karaktärer som kommer stå i centrum, och inga skådespelare är anslutna till produktionen just nu.
 
Några rollfigurer som dock trots kunna dyka upp är Baron Zemo (som spelats av Daniel Brühl) , Yelena Belova (Florence Pugh), Bucky Barnes/Winter Soldier (Sebastian Stan) och – av filmens namn att döma – Thaddeus "Thunderbolt" Ross (William Hurt gjorde rollen i "Black Widow").
 
Andra tänkbara karaktärer som nämns är Ghost (Hannah John-Kamen), Abomination (Tim Roth), U.S. Agent (Wyatt Russell) och Taskmaster (Olga Kurylenko).
 
 
Schreier är sedan tidigare känd för att ha regisserat musikvideor år artister som Kanye West och Kendrick Lamar, men ligger även bakom dramakomedin "Robot & Frank", samt coming-of-age-filmen "Paper Towns". Manuset till "Thunderbolts" skrivs av Eric Pearson, som också har författat Marvel-filmer som "Thor: Ragnarök" och "Black Widow". 
 
Inspelningen av "Thunderbolts" är planerad att sätta igång nästa sommar, men det är ännu inte bekräftat när filmen förväntas få sin premiär. 
 
Nu i sommar ryktas Marvel dra igång inspelningen av "Blade" med Mahershala Ali.
| 10 juni 2022 14:30 |