Film

Skribent

Thomas Linnaeus

8 juni 2022 | 10:00

Marvels reboot av “Blade” börjar spelas in nästa månad

Marvels superhjältar kommer att få sällskap av vampyrer. I sommar börjar de filma nya "Blade" - denna gång med Mahershala Ali i huvudrollen.
Vampyrjägaren Blade kommer att tolkas på nytt och i juli startar inspelningen av rebooten skriver Collider. Mahershala Ali, från bland annat “Green Book”, och “Moonlight” kommer att spela huvudrollen som Blade, och Bassam Tariq är anlitad för att regissera filmen.
 
Tidigare har vi sett Wesley Snipes i rollen, som spelade karaktären i en trilogi av filmer. Nu har Disney valt att reboota serien för att istället inkludera vampyrjägaren i MCU - Marvel Cinematic Universe. Projektets officiella beskrivning av karaktären Blade är “han är känd för att vara en vampyrjägare - halvt dödlig, halvt odödlig - som försöker befria världen från vampyrer som ett sätt att hämnas sin mor, som dödades av en vampyr när hon födde honom”.

I en intervju med Fandango, säger Kevin Feige om castingen:
 
- Mahershala ville komma och träffa oss. Och när Mahershala vill ses tar du mötet. Och jag tror att han precis hade fått sin andra Oscar. Vi hade ett väldigt artigt samtal, och han berättade om vilket fan han är, och sedan sa han bara "Blade" - och vi sa "ja".

Premiär för nya “Blade” är i dagsläget okänt.
| 8 juni 2022 10:00 |