Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 september 2022 | 16:00

Marvel-filmen "Blade" står utan regissör

Med bara veckor kvar till inspelning hoppar regissören Bassam Tariq av projektet.
Marvel Studios får bråttom att hitta en ersättare i registolen till "Blade". Tanken var att dra igång inspelningen i Atlanta i november, men nu har Bassam Tariq klivit av projektet.
 
Hollywood Reporter anger schemakrockar som anledningen till regissörens avhopp. Han låter dock varken bitter eller missnöjd:
 
- Det har varit en ära att jobba med underbara människor hos Marvel. Vi har satt ihop en grym rollista, och jag ser fram emot att se var näste regissör tar filmen, kommenterar Tariq.
 
En reboot av "Blade", om den hämndlystne vampyrjägaren som själv är till hälften vampyr, gjordes offentlig under 2019 års Comic Con. Mahershala Ali ("Green Book") står redo att ta över rollen från Wesley Snipes som fick en egen "Blade"-trilogi (1998-2004). I rollistan finns också Delroy Lindo ("Da 5 Bloods") och Aaron Pierre ("The Underground Railroad").
 
Det återstår att se om "Blade" kommer hålla sig till tidsplanen eller drabbas av ytterligare förseningar. Filmens planerade premiärdatum i november 2023 får vi kanske ta med en nypa salt eller vitlök så länge.
| 28 september 2022 16:00 |