Lucka 12

Skribent

Jonatan Blomberg

12 december 2021 | 07:00

Martin Stenmarck förklarar varför "Lyckoviken" har lyckats

Bakom lucka 12 i MovieZines egna intervjulkalender hittar vi... musikern och "Lyckoviken"-skådespelaren Martin Stenmarck!
Under december släpper MovieZine en ny intervju varje dag, hela vägen fram till julafton. Vår egna lilla "intervjulkalender" kommer att inkludera korta snack med svenska och internationella skådespelare, regissörer och manusförfattare. Bakom lucka nummer 12 döljer sig några snabba frågor till Mello-vinnaren och "Lyckoviken"-skådespelaren Martin Stenmarck.
 
Stenmarck har sedan länge underhållit oss svenskar som musiker och vann till och med Melodifestivalen 2005, med låten "Las Vegas". Året därefter lånade han även ut sin röst till huvudkaraktären Blixten McQueen i Pixar-filmen "Bilar". Men för drygt ett år sedan gick han och blev "Lyckoviken"-Danne för hela svenska folket, när Camilla Läckbergs deckarsåpa gick och blev en av Viaplays mest populära tv-serier någonsin. Han har dessutom varit med och skrivit på en första långfilm, så det lär blir avsevärt mer Stenmarck på både film och tv framöver!
 

"Jag tror att det kan vara nostalgi över hur serien är gjord"

 
 
Det har blivit dags för en tredje säsong av ”Lyckoviken”, serien som gått och blivit en av Viaplays mest populära någonsin. Efter att tidigare ha charmat svenska folket med sång och ungarna med Blixten McQueen, vad tror du är hemligheten bakom Danne och resten av ”Lyckoviken”-gängets tv-framgångar här i Sverige?
 
- Jag tror att det kan vara nostalgi över hur serien är gjord, det finns ju många drag i "Lyckoviken" av serierna som rullade på 80- och 90-talet. Och att det händer saker hela tiden!
 
Av alla filmer du har hunnit se från 2021, vilken är den bästa enligt dig?
 
- Jag tycker att Anthony Hopkins och resten av casten i "The Father" är helt fantastiska.
 
Av alla tv-serier du har hunnit se från 2021, vilken är den bästa enligt dig?
 
- Jag började kolla "Succession" - den är magisk. Och så är jag svag för spanska serier.
 
Vilken titel (film eller tv-serie) ser du mest fram emot att få se under 2022?
 
- Haha ja, kanske det projektet jag jobbar med nu. Vi slåss med nedstängningar på flera locations runt om i världen på grund av corona. Så det är nog den jag önskar mest att jag ska få se!
 
Vilken är den bästa julsången - som alltid tåls att gå på repeat hemma när man vill hamna i rätt julstämning?
 
- Klassiska "White Christmas" eller "River" med Joni M.
 
 
Den tredje säsongen av "Lyckoviken" har premiär hos Viaplay idag, den 12 december. 
 

Läs också: Johan Rheborg utser "Succession" till årets bästa tv-serie

 
Imorgon öppnar vi nästa lucka av MovieZines intervjulkalender, håll utkik!
| 12 december 2021 07:00 |