Lucka 8

Skribent

Jonatan Blomberg

8 december 2021 | 07:00

Johan Rheborg utser "Succession" till årets bästa tv-serie

Bakom lucka 8 i MovieZines egna intervjulkalender hittar vi... skådespelaren Johan Rheborg!
Under december släpper MovieZine en ny intervju varje dag, hela vägen fram till julafton. Vår egna lilla "intervjulkalender" kommer att inkludera korta snack med svenska och internationella skådespelare, regissörer och manusförfattare. Bakom lucka nummer 8 döljer sig några snabba frågor till skådespelaren och komikern Johan Rheborg.
 
Efter att framför allt varit känd som komiker och en del av Killinggänget, så har Rheborg utan tvekan tagit ett rejält kliv över till skådespelande i många fler olika genrer på senare år. Bara under 2021 har vi kunnat se honom dyka upp i tv-serier som "Hjerson", "Max Anger", "Solsidan" och "Kamikaze" - och många fler roller lär det bli!
 

"Den är så otroligt hajpad av alla journalister..."

 
Johan Rheborg i "Hjerson" tidigare under året.  
 
Under det gångna året har du hunnit dyka upp i tv-serierna ”Max Anger”, ”Hjerson”, ”Kamikaze” och ”Solsidan”. Om du var tvungen att spendera resten av dina dagar på en öde ö tillsammans med någon av dina karaktärer från i år, vem hade du valt då och varför?
 
- Jag hade givetvis valt Fredde. Övertygad om att han har någon gadget med sig så vi kan ta oss därifrån eller i vart fall äta god grillad mat. Jag hade hjälpt honom att bygga en mega-grill bestående av tre enorma grill-segment. Där hade han kunnat stå likt kockarnas svar på Jean-Michel Jarre och vända fisk. Så honom hade jag nog velat ha med mig mest, i bästa fall har han som sagt kanske till och med någon gadget med sig som kan ta oss därifrån också, när vi käkat klart.
 
Av alla filmer du har hunnit se från 2021, vilken är den bästa enligt dig?
 
- Jag försöker för det första tänka på vad jag faktiskt har sett, för det känns inte som att det har kommit så många. Det har ju varit ett lite konstigt år när det kommer till film. "Tiny Tim - kung för en dag" såg jag på bio och den tyckte jag var rolig att se, så det får nog bli den. "Dune" var ju faktiskt också ganska bra, om än väldigt pompös... men otroligt välgjord. Fast jag gillade Tiny Tim mer, så jag slår ett slag för den!
 
"Falsk identitet" finns på SVT Play.
 
Av alla tv-serier du har hunnit se från 2021, vilken är den bästa enligt dig?
 
- Den som jag gillar mest är ju "Falsk identitet", men den är ju gammal fast jag såg hela den nu under det här året. Jag upptäckte den i år och den var verkligen så jävla bra tyckte jag. Annars får jag väl säga "Succession" som så många andra. Samtidigt när man ser "Succession", alltså för att vara riktigt tydlig nu så tycker jag att den är svinbra och jag älskar den. Men jag får något slags filter som tar mig ur den ibland av att den är så otroligt hajpad av alla journalister... alla journalister älskar den så hårt, så när jag tittar på den kommer jag på mig själv med att tänka "är den verkligen så bra?" ibland. Men ja, den är ju faktiskt så bra.
 
- Det blir liksom lite förstört av att alla skriver och snackar så mycket om den, man blir för medveten om den på något sätt. Det blev lite samma när "Mare of Easttown" kom, för den sade verkligen alla till mig att se - under en månads tid när jag verkligen inte kunde titta för att jag höll på och jobba. Till slut blev det bara för mycket och jag har fortfarande inte sett den... och vill det inte ens längre, haha.
 
Vilken titel (film eller tv-serie) ser du mest fram emot att få se under 2022?
 
- Nu vet jag inte riktigt vad som kommer nästa år, men jag ser fram emot att få se fortsättningen av "Stranger Things". Den vet jag i alla fall att den kommer under 2022, så den vill jag ju se. Det jag vill få tid att se mest just nu är däremot Peter Jacksons "The Beatles: Get Back", dokumentären som han har suttit med... den är jag jävligt nyfiken på. Sedan ser jag fram emot att upptäcka nya grejer som jag inte har haft koll på alls innan.
 
Hur brukar din strategi se ut när det kommer till shoppandet av julklappar? Gillar du att vänta till sista stund och handla julklapparna dagen innan julafton eller sitter du kanske snarare och beställer hem rubbet redan under Black Friday i november?
 
- Jag är ju alltid sen alltså... och blir mest irriterad på julklappar, att det ska köpas en massa. Så jag köper sent och är verkligen ingen Black Friday-strateg, utan springer snarare runt några dagar innan. Vid några få tillfällen har jag väl däremot köpt och lite grejer under året och lagt undan och varit smart, men sedan när man kommer fram mot jul så är det nästan som att det inte gills riktigt... eftersom jag köpte grejerna så tidigt. Då känns det lite som att man ändå måste handla något mer där i sista stund. Det hör väl kanske till att man offrat sig lite precis innan...
 
 
Första säsongen av "Hjerson" finns på C More tillsammans med ett gäng "Solsidan"-säsonger, "Max Anger" finns hos Viaplay medan "Kamikaze" går att se hos HBO Max.
 

Läs också: Det blir mycket mer av "Hjerson" om skådespelarna själva får bestämma

 
Imorgon öppnar vi nästa lucka av MovieZines intervjulkalender, håll utkik!
| 8 december 2021 07:00 |