Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

20 februari 2024 | 13:00

Martin Scorsese ställer sig framför kameran i film om "Den gudomliga komedin"

Regissören kommer ge goda råd åt 1300-talspoeten Dante Alighieri.
Ombyte förnöjer, och det är inte mindre sant bara för att man råkar vara en av Hollywoods mest legendariska filmregissörer. Därför ställer Martin Scorsese sig framför kameran i en liten men enligt utsago viktig roll, vilket Variety var först med att berätta.
 
"Hand of Dante" är baserad på en roman av Nick Tosches, som väver samman två separata berättelser. Den ena utspelar sig i 1300-talets Italien, där Dante Alighieri försöker skriva färdigt "Den gudomliga komedin". I nutid för en fiktiv version av författaren Tosches i uppdrag att intyga äktheten hos ett handskrivet manuskript av Dantes dikt.
 
Martin Scorsese kommer spela en ännu icke namngiven karaktär, en åldrande mentor, och enligt regissören Julian Schnabel gör han det riktigt bra:
 
- Han är extraordinär i filmen. Det är en lysande, viktig roll. Man kan inte ta ögonen från honom.
 
Förutom Scorsese, och gissningsvis i större roller, kommer vi bland annat få se stora namn som Oscar Isaac, Gal Gadot, Jason Momoa, John Malkovich och Al Pacino.
 
"Hand of Dante" är redan färdiginspelad och siktet verkar vara inställt på premiär under filmfestivalen i Venedig, som i år äger rum mellan 8 augusti och 7 september.
 

Läs också: Martin Scorseses nya film om Jesus blir 80 minuter lång - spelas in senare i år

 
| 20 februari 2024 13:00 |