Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

9 januari 2024 | 09:00

Martin Scorseses nya film om Jesus blir 80 minuter lång - spelas in senare i år

Martin Scorsese har sina nästa film klar för sig, och den lär åtminstone undvika en del av kritiken som aktuella "Killers of the Flower Moon" möttes med.
I en intervju med The Los Angeles Times berättar Martin Scorsese att han efter ett möte med påven vet vad nästa filmer kommer handla om - nämligen Jesus och dennes lärdomar.
 
Manuset är redan färdigt och baseras på "A Life of Jesus" av den japanske författaren Shusaku Endo, som även skrev förlagan till Scorseses "Silence". Filmen kommer utspelas i nutid, fokusera på Jesus viktigaste lärdomar på ett sätt som utförskar utan att missionera, och det med en speltid på runt 80 minuter.
 
Martin Scorsese att han försöker hitta ett sätt att göra organiserad religion mer tillgänglig och att han vill få bort negativiteten som förknippats med den:
 
"Just nu blir alla upprörda när man säger ordet "religion" eftersom det har misslyckats på så många sätt. Men det betyder inte nödvändigtvis att den ursprungliga impulsen var fel. Låt oss komma tillbaka. Låt oss bara tänka på det. Du kanske förkastar det. Men det kan göra skillnad i hur du lever ditt liv - även om du avvisar det. Avfärda det inte utan vidare. Det är allt jag pratar om.
 
Om allt går enligt planerna ställer sig Martin Scorsese bakom kameran igen senare i år.
 
| 9 januari 2024 09:00 |