Film

Skribent

Viktor Eriksson

10 oktober 2023 | 17:30

Martin Scorsese: “Min nya film är inte alls för lång”

Regissörens nya film “Killers of the Flower Moon” klockar in på 206 minuter.
Martin Scorsese är ingen främling för att göra långa filmer. Speciellt inte det senaste årtiondet. “The Wolf of Wall Street” klockar in på 180 minuter, “Silence” på 161 minuter och “The Irishman” på hela 209 minuter.
 
Den 20 oktober är det svensk biopremiär för regissörens nya film “Killers of the Flower Moon” som visserligen inte är hans längsta någonsin men likväl ligger på 206 minuter, motsvarande 3 timmar och 26 minuter. En längd som har fått flera filmfantaster att oroa sig för både toabesök och träsmak.
 
I en ny intervju med Hindustan Times försvarar Martin Scorsese filmens längd med att om folk kan spendera så mycket tid framför tv:n så kan de göra det i en biograf.
 
- “Killers” skulle kunna visas på en liten skärm, men för att verkligen komma in i upplevelsen borde man låta det ta tid. Folk pratar om att den är tre timmar, men kom igen, du kan sitta framför tv:n och titta på något i fem timmar. Och det finns så många människor som tittar på teater i tre och en halv timme. Då finns det riktiga skådespelare på scenen, du kan inte ställa dig upp och gå runt. Du ger det den respekten, ge filmen lite respekt.
 
 
I år ligger Martin Scorsese dock i lä jämfört med Ridley Scott vars kommande krigsdrama “Napoleon” kommer att ha en “kort” version på 160 minuter för biograferna och en lång version på 250 minuter, motsvarande 4 timmar och 10 minuter, som kommer visas på Apple TV Plus. Även “Killers of the Flower Moon” kommer dyka upp på Apple TV+ efter att den visats på bio.
 
Är 3,5 timme för långt för en biofilm? Tyck till nedan.
| 10 oktober 2023 17:30 |