Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 oktober 2023 | 07:30

Ridley Scotts "Napoleon" blir betydligt längre på streaming

Den historiska filmen är hyfsat lång på bio - men på Apple TV+ får du se versionen som Ridley Scott egentligen föredrar.
Frankrikes (påstått) korte kejsare har blivit lång. Riktigt lång.
 
När Ridley Scott filmar historien om Napoleon Bonaparte och hans erövringar sparar han inte på krutet. För Total Film bekräftar regissören att hans nuvarande version är över fyra timmar:
 
- Jag jobbar på den. Den var 4 och 10 i morse. Och det som kommer hända är att vi visar först bioversionen med Sony, och när den har gått på bio är det så perfekt att Director's Cut går till streaming. Då får vi 4 timmar och tio minuter, säger Scott.
 
"Napoleon", det historiska krigsdramat med Joaquin Phoenix, berättar om hans väg mot makten och hans relation med hustrun Josephine, spelad av Vanessa Kirby. Den 22 november får filmen svensk biopremiär, med en speltid på 2 timmar 40 minuter. Och någon gång under våren 2024 (gissningsvis) kommer filmen exklusivt till streamingtjänsten Apple TV+. Då med 90 minuter extra dramatik och action.
 
I samma intervju har Scott berättat att han filmade den massiva storfilmen på bara 62 dagar. Sex storslagna strider finns med i filmen.
 
 
Kommer du välja den kortare versionen på bio eller den längre på streaming? Eller kanske båda? Kommentera gärna.
| 9 oktober 2023 07:30 |