Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 december 2016 | 07:41

Martin Scorsese har två spännande projekt på gång

”Silence”-regissören återförenas med både Robert de Niro och Leonardo DiCaprio under de närmaste åren.
Martin Scorsese får fina recensioner för sitt episka drama ”Silence”, som släpps i USA mitt i den hetaste Oscarssäsongen. Det återstår att se om det blir några nomineringar till filmen, eller snarare: hur många. 

I väntan på den svenska biopremiären 3 mars, kan vi iallafall glädjas åt att regissören går raskt vidare in i nya projekt. 

Ett av dem är ”The Irishman”, berättelsen om gangstern Frank Sheeran, som har varit planerad i många år. Scorsese har länge haft Al Pacino och Robert de Niro i åtanke för huvudrollerna. 

Planen är att göra båda skådespelarna yngre, ungefär som när Michael Douglas blev yngre i scener i ”Ant-Man”. Om det lyckas kommer de Niro att se lika ung och fräsch ut som i ”Gudfadern del 2”. 



Även ”The Devil in the White City” väntar på tur. Här går huvudrollen till en annan Scorsese-favorit, nämligen DiCaprio. Han kommer spela seriemördaren H.H. Holmes som härjade under Chicago Worlds Fair i slutet av 1800-talet. 

- Vi har haft manusmöten under de senaste sex månaderna. De vill att jag ska ta tag i filmen på nytt i januari, och se om vi kan gå vidare med den, för det är en utomordentlig story, säger Scorsese till Toronto Sun

Det återstår att se vilken av filmerna som blir hans nästa. Vilken ser ni mest fram emot?
| 21 december 2016 07:41 |