Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

12 februari 2018 | 21:00

Martin Scorsese återvänder till tv med ”The Caesars”

Tillsammans med manusförfattaren bakom ”Vikings” ska han berätta om en ung Julius Caesar.
Martin Scorsese är visserligen mest känd för episka filmer om gangsters och brottslingar, men då och då tittar han in i tv-fabriken för att skapa magi. Efter HBO-serierna ”Boardwalk Empire” och ”Vinyl” är han redo för sin tredje serie.

Tillsammans med ”Vikings”-skaparen Michael Hirst ska Scorsese producera ”The Caesars”, som handlar om tidiga Romarriket och Julius Caesars väg till makten. Inspelningen sker i Italien under 2019 med planerad tv-premiär först år 2020.

Michael Hirst hälsar till The Guardian att Scorsese är ”helt och hållet passionerad” vad gäller Romarriket, och att han ”desperat” velat göra en film eller tv-serie om dem i många år. Tanken är att ge publiken en ny bild av unge Julius Caesar:

- I filmerna är han vanligtvis medelålders och kämpar med komplexa politiska problem. Men han var fantastiskt intressant och ambitiös som yngre. Många av kejsarna kom till makten i ungar, men det har aldrig skildrats. Vi vill visa energin och livslusten som driver unga människor, säger Hirst.
| 12 februari 2018 21:00 |