Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 januari 2015 | 15:00

Marlon Brando berättar om sitt liv i ny dokumentär

Upphittade ljudinspelningar klipptes om till berättarröst i filmen "Listen To Me Brando".
Skådespelarlegenden Marlon Brando dog år 2004, 80 år gammal. I år är han aktuell med en ny film. 

I dokumentären "Listen To Me Brando" berättar han med egna ord historien om hur han blev en av Hollywoods största. Brando gick från att växa upp i en trasig familj med alkoholiserade föräldrar, till att ta världen med storm med filmer som "Linje Lusta", "Gudfadern" och "Apocalypse Now". Det handlar om höjdpunkterna såväl som motgångarna i karriären, och hans personliga tragedier.

När Brandos familj släppte hans egna ljuddagböcker, var de en ovärderlig hjälp för regissören Stevan Riley. Han berättar för Vulture:

- Vi hittade troligen 300 timmar med band. När vi till slut fick allt transkriberat, blev pappershögen över en meter (…) Marlon förvarade allt i en bunker. Det fanns anteckningar och ljud- och videoinspelningar. Det var otroligt, eftersom han var så privat annars och sällan gav några intervjuer. 

Filmen "Listen To Me Brando" hade nyligen premiär på filmfestivalen i Sundance, och kommer sändas på amerikansk TV under året. Det låter som en unik inblick i en av de mest berömda Hollywoodstjärnornas liv, och vi hoppas att dokumentären även når svensk publik inom kort.
| 31 januari 2015 15:00 |