Film

Skribent

Viktor Jerner

29 april 2018 | 19:00

Mark Ruffalo tokspoilade "Avengers: Infinity War" för nio månader sedan

Aj aj aj, hans kollega Don Cheadle ser ut att få en chock i klippet.
Mark Ruffalo, som spelar Bruce Banner/Hulken i Avengers-gänget, verkar inte vara den vassaste på att hålla hemligheter för sig själv. Under världspremiären av "Thor: Ragnarök" glömde ha att stänga av sin livestream på instagram och streamade ut ljudet från filmens första tio minuter till alla sina följare, något han senare bad om ursäkt för.
 
Flera månader innan dess, i juli förra året, verkar han dock ha gjort något mycket, mycket värre. Eftersom ingen hade sett "Avengers: Infinity War" vid det laget blev det ingen stor grej av det och många trodde säkert att han skämtade, men i en intervju med Good Morning America tycks han ha avslöjat slutet på filmen rakt ut, till sin kollega Don Cheadles stora chock. Kolla in spoilern drygt två minuter och tio sekunder in i klippet nedan:
 
Stor SPOILERVARNING för det som följer nedan, givetvis. 
 
Mark Ruffalo som Bruce Banner i "Avengers: Infinity War".
 
 
Det är så fantastiskt det här, bara tio sekunder innan Ruffalo droppar bomben har Cheadle klart och tydligt sagt "I wouldn't say too much, but I mean hey, it's your career". Sen kommer det; "wait til you see this next one, hal... everybody dies". Så här i efterhand blir det glasklart att han är på väg att säga att hälften av alla dör (vilket är det som händer i filmen när Thanos knäpper med sin fullmatade Infinity Gauntlet) innan han hoppar över till "everybody" istället, men Cheadle tycks reagera på det första och det är hans chockartade reaktion som cementerar att det är på allvar. 
 
Det är sedan så oerhört smärtsamt att se både Ruffalo och Cheadle vädja om att det ska klippas bort, vilket reportern struntar fullständigt i och bara plöjer på. Om man kollar på senare intervjuer från samma presstillfälle (exempelvis 1:20 in i det här klippet) ser det ut som att de två skådespelarna försöker göra "everybody dies"-grejen till något som låter ironiskt och skämtsamt, eventuellt efter snack med Marvel-folk om bästa strategin framåt efter den första spoilertabben. Den taktiken tycks ha fungerat också, eftersom det aldrig blev något stort av det här.
 
Ruffalo behöver nog medietränas lite framöver, eller vad säger ni? 
| 29 april 2018 19:00 |