Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

15 juli 2016 | 15:00

Mark Hamill var oförberedd på sitt minimala inhopp i "Star Wars: The Force Awakens"

Skådespelaren trodde att han skulle få spela en stor, fysisk roll, då han blev ombedd att träna i månader för att komma i form innan inspelningarna drog igång.
Luke Skywalker himself, Mark Hamill, har just talat inför ett överfullt auditorium här inne på Excel Centre i London där årets Star Wars Celebration går av stapeln. Publiken fick fritt ställa frågor till legendaren och en av dem handlade om om han inte blev besviken när han insåg hur liten hans roll skulle vara i "The Force Awakens". Det visar sig att inte ens han själv hade någon aning förrän väldigt sent i processen.

Han sa:

- Jag tyckte att det var en väldigt häftig överraskning, men jag tycker inte att de förberedde mig på det ordentligt.

Hamill blev nämligen ombedd att träna hårt i flera månader innan inspelningarna, vilket han trodde skulle innebära en tuff, fysisk roll. Istället blev han mycket förvånad när det visade sig att det enda han behövde göra var att vända sig om och ta av sig en huva.

Han pratade också om hur galet hemlighetsmakeriet verkligen är under inspelningarna:

- Det kan vara irriterande och lite inkräktande. Man får scenen man ska spela in men det står inga namn på papprena, bara nummer!

Han skojade:

 - Jag älskade verkligen nummer elvas arbete på hans tidigare film!

Hamill förstår dock varför det är som det är:

- De håller inte saker hemliga för att irritera er, de vill bara att överraskningen ska komma i biosalongen och inte på internet. Det är för er njutning vi gör det här.
| 15 juli 2016 15:00 |