Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

20 november 2015 | 23:30

Mark Hamill får pengar för att inte avslöja något om Luke

Han höll tydligen också hela "Darth Vader är min far"-grejen hemlig i över ett år.
En av de absolut största snackisarna kring "Star Wars: The Force Awakens" har ända sedan den första trailern anlände varit: var är Luke? 

Nu har Mark Hamill själv berättat om saken i en intervju med engelska PC Gamer, och han passar också på att likna "plot twisten" i "The Force Awakens" med den från "Rymdimperiet slår tillbaka"...

Hamill säger:

- Jag har en deal som säger att om jag läcker information, så får jag inga pengar. Om jag däremot håller hemligheten tills den ska komma ut, så får jag utbetalningen.Han fortsätter:

- Jag är bra på att hålla hemligheter. Jag är fortfarande stolt över faktumet att jag visste redan ett och ett halvt år innan alla andra att Vader faktiskt var min far. Jag berättade inte ens för Harrison, eller min fru, därför att jag tyckte att det hade varit så hemskt om hon hade sagt: "Vill du veta en sak?" till ett fan och att det sedan hade spridits. Irvin Kerschner sa: "Jag vet en sak, och jag kommer berätta den för dig. George Lucas vet, jag vet, och nu kommer jag berätta för dig, och om det här läcker så kommer vi veta att det är du. Originalrepliken i manuset var: "Du vet inte sanningen. Obi Wan dödade din far.", och Irvin sa: "Vi kommer byta ut den repliken mot "Jag är din fader". Jag tänkte bara: "Om Alec Guinness hade varit den riktiga skurken så hade det i sig varit en ganska bra twist, men det här är ännu bättre." Jag kunde inte tro det. Jag var så exalterad. Det var en svindlande plot twist.

Inte nog med att Luke får pengar för att inte säga något om sin story i "The Force Awakens", han avslutar med:

- Jag är faktiskt inte ens berättigad att säga om jag överhuvudtaget medverkar i "Episode VII" eller inte.

 

Frågan är: vad kan vi vänta oss för galen twist den här gången?
| 20 november 2015 23:30 |