Film

Skribent

Mats Karlsson

28 juni 2018 | 20:00

Manusförfattaren till "Solo" skriver "Indiana Jones 5"

Jonathan Kasdan har fått jobbet att skriva manus åt Steven Spielberg och ersätter därmed David Koepp.
Medan Disney och Lucasfilm försöker reda ut situationen med sina kommande "Star Wars"-spinoffer jobbar man desto mer aktivt med "Indiana Jones 5". Enligt Collider har man anlitat Jonathan Kasdan för att skriva manuset till uppföljaren.
 
Jonathan och pappa Lawrence Kasdan skrev manuset till "Solo: A Star Wars Story", som inte blev den succé Disney och Lucasfilm hade hoppats på. Men förtroendet för manusförfattaren Jonathan Kasdan verkar uppenbarligen finnas kvar. Det ska dock påpekas att det framgår inte i rapporten hur mycket manusarbete Kasdan har framför sig, om han ska skriva om företrädaren David Koepps ("Indiana Jones och kristalldödskallens rike") existerande manus eller om det blir ett helt nytt manus.
 

Jonathan och Lawrence Kasdan
 
Enligt obekräftade rapporter blir "Indiana Jones 5" Harrison Fords sista Indy-film. Vem som tar över facklan lär vi snart få reda på (ersättaren lär introduceras i denna film), då Spielberg planerar att börja inspelningen i april 2019.
 
Uppdatering: Variety skriver att "Indiana Jones 5" kommer att flyttas fram flera månader, kan till och med bli uppemot ett år. En av anledningarna till framflyttningen är att man inte har ett färdigt manus för att kunna starta inspelningen i april nästa år.
 
"Indiana Jones 5" får biopremiär 10 juli 2020.
| 28 juni 2018 20:00 |