Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

19 maj 2015 | 12:00

Manusförfattaren Lawrence Kasdan om Star Wars: The Force Awakens

"Många filmer är alldeles för långa."
Vi har alla märkt av det; filmer, och framförallt blockbusters, blir bara längre och längre. Jag brukade gilla långa filmer, såg fram emot att njuta i timmar på bio, men nu har det onekligen gått lite väl långt (pun... intended). Många filmer behöver verkligen inte vara långa heller, utan dras ut helt i onödan. Lex "Hobbit"-filmerna.

Lawrence Kasdan, manusförfattaren bakom både "Rymdimperiet slår tillbaka" och "Jedins återkomst", såväl som till nya "The Force Awakens", uttalade sig nyligen i en intervju med Vanity Fair om just detta fenomen. Han gav också en liten uppdatering på vad vi kan vänta oss av episod sju.

- Den här nya filmen, först av allt, kommer bli riktigt bra. J.J. (Abrams) regisserar den så vackert, och den är så spännande. Den är full av underbara saker,  händelser, karaktärsbitar, skämt och effekter. En av sakerna som vi alltid återkopplar till ända från början var att den inte skulle bli en av de där långa, utdragna storfilmerna. Många väldigt underhållande filmer på senaste tiden har varit för långa. De sista 20 minuterna tänker man: "varför är det inte slut än?" Vi ville inte göra en sådan film. Jag menar, vi vill att du ska säga "jag önskar att det fanns mer" eller "va, är det redan slut?". För hur sällan får man den känslan nu för tiden, och jag tror att vi är på väg åt det hållet. Men det betyder att vi kommer utvärdera filmen konstant från nu fram till slutet med frågor som: "behöver vi det här?", "behöver vi det där?" och "är det bättre om vi tar bort det här, även fast vi älskar det?" Döda dina älsklingar.

Kasdan avslutade med med att uttala sig om en eventuell framtid för fanfavoriten Lando Calrissian.

- Just nu finns det ingen Lando Calrissian i filmen. Men jag tror inte Lando är "klar", på något sätt överhuvudtaget.

Gillar du långa filmer?
| 19 maj 2015 12:00 |