Film

Skribent

MovieZine

20 april 2022 | 17:30

Måns Mårlind filmar "Troll - A Love Story"

Nordisk mytologi möter science fiction, fantasy, skräck och en gayromans i finska Johanna Sinisalos roman.
"Känn ingen sorg"-regissören Måns Mårlind har haffat film- och tv-rättigheterna till en finsk fantasyroman om troll. Mårlind - även känd som manusförfattare bakom "Bron" och "Midnattssol" - ska adaptera boken "Troll - A Love Story" av Johanna Sinisalo, meddelar Ahlback Agency.
 
- Boken läste jag för över 10 år sen men den har alltid stannat kvar. Nåt med ensamheten i den. Utanförskapet. Att vi alla är som strandsatta troll långt ifrån skogen. Att sakna ett sammanhang. Och så finns det så klart ett riktigt troll i historien och det är varken gulligt eller korkat, vilket troll oftast gestaltas som, utan det här är manipulerande, instinktivt och fullkomligt livsfarligt, berättar Mårlind för MovieZine.se.
 
Måns Mårlind på mingel med "Shadowplay"-skådespelarna Tuppence Middleton och Taylor Kitsch.
 
"Troll" blir också regidebut för skådespelerskan Tuppence Middleton, känd från bland annat "Downton Abbey"-filmerna och Måns Mårlind & Björn Steins internationella dramaserie "Shadowplay" (även känd som "The Defeated"). När hon föreslog att handlingen skulle flyttas från Finland till London, kände båda att de hade träffat rätt.
 
- Tuppence och jag arbetade tillsammans på "Shadowplay" och har letat sen dess efter nåt att göra tillsammans. Hennes vilda och originella idéer om hur en adaption skulle kunna se ut gjorde att jag genast kände att hon skulle regissera den här och jag producera, kommenterar Mårlind.  
 
"Troll - A Love Story" handlar om den homosexuelle fotografen Mikael som möter på en mytologisk varelse, ett troll - som också är det vackraste han sett. Han tar hem honom och kallar honom Pessi. Han är inte medveten om att troll avger feromoner som väcker sexuella lustar till liv hos alla han möter, bland annat formgivaren Martes, vilket blir början på en farlig romans. "En skarp och retlig bok som blandar sci-fi, fantasy, skräck och gay-fiktion", tyckte Neil Gaiman
| 20 april 2022 17:30 |