Film

Skribent

Mats Karlsson

13 januari 2014 | 13:01

Måns Mårlind om Guldbaggechanserna

"Känn ingen sorg"-regissören Måns Mårlind om vilka av filmens nomineringar han tror mest på.

"Känn ingen sorg" har setts av 217 000 biobesökare och fick hela nio nomineringar av Guldbaggejuryn. MovieZine passade på att gratulera ena halvan av regissörsduon, Måns Mårlind.

Grattis till hela nio nomineringar! Hade ni förväntat er så många?

- När man gör en film tycker man att man är världsbäst, vi kommer vinna priser av bara helvete. Sen ser man de andra filmerna - då kommer ödmjukheten. Man inser att man inte alls är bäst, så jag är väldigt glad över detta.

Vilka av nomineringarna tror du mest på?

- Det är väldigt svårt att säga om sig själv. Däremot skulle jag bli förvånad om Erik som fotograf inte fick priset. Jag skulle bli ledsen om Josefin inte fick priset för Bästa kvinnliga biroll. Och självklart Cilla för manuset!

Vad säger du om konkurrensen?

- Jag blev förvånad att "Återträffen" inte fick fler nomineringar. Sedan kände man på sig att "Monica Z" skulle få en jäkla massa priser. Men vi får se, man vet ju ingenting.

Har du sett alla filmerna?

- Nej. Till exempel har jag inte sett "Belleville Baby". Det finns några jag inte har sett. Jag gick från filmnörd till filmskapare, men det går inte att kombinera. Att ha tid för filmnörderiet, det har försvunnit lite. Det är synd.

Blir "Svenska kulter" ert nästa projekt?

- Vi jobbar med den ur ett internationellt perspektiv. Det är ett av projekten, men vi har fem, sex stycken vi jobbar med. Det är inte grönt ljus på någonting än.

Kommer det någonsin att hända att du och Björn Stein gör film på varsitt håll?

- Jag tror inte det. Vi fungerar väldigt bra ihop. Vi blir starka av varandra, han är bra på saker som jag inte är bra på och vice versa. Vi har inte bråkat, så jag ser inte varför vi skulle göra något var för sig.

Guldbaggegalan sänds måndagen 20 januari. Här är alla nominerade »

| 13 januari 2014 13:01 |