Film

Skribent

Josefine Krischausky

11 oktober 2022 | 09:30

"Maktens Ringar"-skådis ansluter till remaken av "The Strangers"

Ema Horvath, som under hösten har kunnat ses som karaktären Eärien i den storslagna fantasyserien, har hittat sin nästa roll.
I september skrev vi om den kommande remaken av "The Strangers", som nu har satt igång sina inspelningar i Slovakien. Deadline rapporterar nu att skådespelaren Ema Horvath, just nu aktuell i "Sagan om ringen: Maktens Ringar", har anslutit till nyinspelningens ensemble. 
 
På rollistan finns sedan tidigare Madelaine Petsch ("Riverdale") och Froy Gutierrez ("Teen Wolf", "Hokus Pokus 2"), i rollerna som ett ungt par på bilresa genom USA. När bilen lägger av tvingas de ta in på ett isolerat Airbnb i Oregon, där de snart börjar bli terroriserade av tre maskerade främlingar. Exakt vilken roll Horvath kommer spela är ännu okänt. 
 
Originalfilmen, skriven och regisserad av Bryan Bertino, följde ett ungt par som blev våldgästade i en sommarstuga ute på landet. Filmen blev en oväntad framgång efter sin premiär våren 2008, och tio år senare kom uppföljaren "The Strangers: Prey at Night".
 
Nya "The Strangers" regisseras av Renny Harlin, som tidigare har gjort skräckfilmer som "Terror på Elm Street 4" och "Exorcisten: Begynnelsen". Lionsgate, som producerar remaken, planerar dessutom en filmserie med flera uppföljare. 
 
Trots en relativt kort karriär är Horvath ingen nykomling inom skräckgenren. Hon gjorde år 2017 sin skådespelardebut i Blumhouse-produktionen "Like. Share. Follow", och har efter det gjort roller i ett antal mindre skräckfilmer. I "Maktens Ringar", som släpper sin första säsongsfinal på fredag, spelar hon rollen som Isildurs syster Eärien. 
| 11 oktober 2022 09:30 |