Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

15 december 2022 | 11:00

Svenska regissören filmar halva säsong 2 av "Maktens ringar"

Charlotte Brändström blir den enda regissören från den första säsongen av "Maktens ringar" som får fortsatt förtroende när fortsättningen spelas in.
Den första säsongen av "Sagan om ringen: Maktens ringar" lockade över 100 miljoner tittare runtom i världen, vilket gjort titeln till en av Prime Videos största hittills. Med tanke på den enorma prisplappen för produktionen, så hade nog allt annat ansetts vara en stor besvikelse. Den svenska regissören Charlotte Brändström regisserade då det sjätte och sjunde avsnittet, som båda kretsade kring vulkanen i Domedagsberget och hur den påverkade huvudkaraktärerna i serien på olika sätt.
 
Nu har det bekräftats av Prime Video att Brändström får förnyat förtroende och kommer att regissera totalt fyra avsnitt under den kommande andra säsongen. Det är också klart att regissörerna Sanaa Hamri ("The Wheel of Time") och Louise Hooper ("The Sandman") kommer att få regissera två avsnitt vardera. Detta innebär att Brändström kommer att ha fått regissera totalt sex avsnitt i Tolkiens värld, vilket gör att hon sakta börjar närma sig tiden Peter Jackson spenderat där genom sina långfilmer.
 
Efter att MovieZine varit i kontakt med Brändström och gratulerat till nyheten så bekräftar hon att det är avsnitten; 1, 3 och de två sista (7 och 8) som hon kommer att regissera under den andra säsongen. Med orden "Jättekul! Men otroligt mycket att göra. Långa dagar." summerar hon känslan kring det fortsatta förtroendet. 
 
Charlotte Brändström under inspelningarna av första "Maktens ringar"-säsongen.
 
Den andra säsongen av "Maktens ringar" har redan börjat spelas in i Storbritannien. I en av våra intervjuer med Brändström tidigare i år så kommenterade hon faktumet att produktionen flyttat från Nya Zeeland där den första säsongen spelades in:
 
- Det är ju tusentals år innan händelserna i filmerna. Sedan var det en hel del fans som blev upprörda över att produktionen skulle lämna Nya Zeeland inför den andra säsongen. Men då glömmer många att Tolkien inte är från Nya Zeeland... utan att han faktiskt utgick från något engelskt. Hans värld var egentligen mycket mer Storbritannien än Nya Zeeland, det bara blev förknippat med den delen av världen på grund av att det råkade bli där som Peter Jackson spelade in sina filmer.
 

Läs också: Eftersnack med svenska "Maktens ringar"-regissören: "De arbetar för Sauron"

 
Kommer du att fortsätta titta på "Maktens ringar" under nästa säsong? Kommentera gärna nedan!
| 15 december 2022 11:00 |